Samae Koskinen: Liikuttavin rakkauslaulu on tuore ja kotimainen

21.07.2015 17:56 -

Novan rakkausmusiikiin teemaviikko jatkuu helteiden peruuntumisesta huolimatta. Novan kesäaamujen juontaja ja 7 oikein -juttusarjan emäntä Katja Ståhl soitti tiistaiaamuna Samae Koskiselle kysyäkseen, mikä rakkauslaulu saa miehen nyyhkimään lohduttomasti.

Koskinen suosii suomalaista.

– Vastaus on Samuli Putron Olet puolisoni nyt. Olen kuullut sen varmaan kolme tai neljä kertaa enkä osaa sen sanoja ulkoa tai sitä siteerata, mutta joka kerran, kun olen sen kuullut, on alkanut huuli väpättää. Siinä on tietty luterilainen pitkäkestoinen rakkaus, joka tuntuu olevan jopa mahdotonta tänä päivänä. Jotkut siihen pyrkii, mutta kyllä se perkeleen vaikeata on.

Kappaleen "mummu ja pappa" koskettavat Koskista. 

– Mun mielestä se on tehty tosi hienosti se biisi. Se on taidonnäyte.

Omista kappaleistaan Samae Koskinen nostaa liikuttavimmaksi rakkauslauluksi Hän jolla on kaikki -kappaleen. Mies kirjoitti sen omista häistään.

– Aina, kun sen soitan keikoilla, karpaasit itkevät. Jengi on kaivertanut sormuksiinkin sitä tekstiä. Se on minulle todella omakohtainen kappale, että luulen, että se resonoi sitä ja siihen on muidenkin helppo samaistua.

Onnistuuko kappaleen esittäminen ilman, että artisti itsekin vajoaa itku puolelle, tiedusteli Ståhl Koskiselta. Onnistuu kyllä, vakuutti artisti, mutta lisäsi kappaleen vievän miehen aikamatkalle, vaikka häistä onkin jo aikaa.

–  Vaikka olisi mitä kireyttä tai kärhämää, aina tuntuu hyvältä esittää se kappale. Mä silloin palaan niihin omien häiden tunnelmiin. Mutta joskus on kyllä keikalla tullut jännä paikka, kun 90 prosenttia yleisöstä esimerkiksi häissä on itkenyt kappaleen aikana. Mutta kun pitää silmät kiinni ja laulaa, voi miettiä vaikka maksalaatikkoa.

Katja Ståhl on kesän aamuissa elokuun alkuun saakka arkisin klo 8-12. Katso koko kesän ohjelmakartta!

Lisää aiheesta:

Anna Puun oma suosikkirakkauslaulu tuo rakkauteen tummia sävyjä

Kilpailut

Uusimmat