Pirkka-Pekka Petelius: Ilkeä, tyhmä paskapää osaa olla kuka vaan, se ei vaadi luovuttaa tai rohkeutta

28.05.2015 16:30 -

Torstain 7 Oikein -ohjelmassa puhuttiin pahuudesta, kiltteydestä ja hyvyydestä. Onko kiltteys on ihmisen paras ominaisuus? Rita Strömmerin vieraana ollut Pirkka-Pekka Petelius puhui suunsa puhtaaksi.

Novan 7 Oikein -ohjelmassa kuultiin Pirkka-Pekka Peteliuksen ajatuksia pahuudesta. Näyttelijänä, koomikkona, ohjaajana, käsikirjoittajana, tuottajana ja laulajana esiintynyt Petelius on usein nähty hyvän roolin esittäjänä.

– Heitin sitten kerran, jos voisin esiintyä pahiksena. Halusin selvittää, näkeekö hyvyyden ihmisestä ulkonäön ja käytöksen perusteella, The Undertaker rikosdraamasarjaa Cannesissa mainostamassa ollut Petelius kertoo.

Pahuuden eri muodoista puhuttiin yli tunnin mittaisessa keskustelussa. Peteliuksen mukaan pahuus voi pahimmillaan levitä tavallisiin, rakkautta rakastaviin ihmisiin.

– Itsestään huolehtiminen ei kuitenkaan ole kiltteyden vastakohta, Petelius muistuttaa.

Näyttelijän mukaan koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä alkaa kiltiksi. Peteliuksen mukaan kiltteys vaatii voimaa, uskallusta ja rohkeutta.

– Ilkeä, tyhmä paskapää osaa olla kuka vaan, se ei vaadi luovuttaa tai rohkeutta. Ihminen voi kuitenkin olla kriittinen ja kiltti samaan aikaan, Petelius sanoo.

Novan taajuudella torstaina 28.5. kuullun, yli tunnin mittaisen haastattelun voit kuunnella alta:

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat