Kilpisjärven tulipalossa meni koululaisten leirikoulurahat: Opettajan koskettava kirjoitus jaettu tuhansia kertoja

05.05.2015 07:54 -

Kilpisjärvellä, Käsivarren Lapissa totutellaan arkeen ilman kylän olohuoneena tunnettua monitoimitaloa. Kilpisjärven monitoimitalo paloi kivijalkaan saakka varhain sunnuntaina. Rakennuksessa oli koulu, kappeli, terveydenhoidon vastaanottotiloja, liikuntahalli ja kokoustiloja.

Kunnanjohtajan mukaan tulipalo on kova isku koko kunnalle. Enontekiön kunta on jo käynnistänyt uuden monitoimitalon suunnittelun.

Kilpisjärven tilanne puhutti Novan aamussa. Kuuntele lisää:



Facebookissa keskustelua herättää koulun opettajan Sirpa Keskitalon kirjoitus. Monitoimitalon mukana paloi koululaisten leirikoulua varten kerätyt varat, yhteensä tuhansia euroja. Rahat olivat rakennuksessa, koska pankit ovat lopettaneet käteispalvelujaan tehostetusti Lapin alueella. Keskitalo suree lapsien hukkaan mennyttä työtä ja kritisoi pankkipalveluja. Hänen kirjoitustaan on jaettu tuhansia kertoja.

"Koululaiset ovat keränneet talkoilla ahkerasti rahaa päästäkseen leirikouluun Rovaniemellle viikon päästä äitienpäivänä. Vallan pullean kirjekuoren tuhoutuminen Nordea-pankin kerrassaan järjettömien pankkipalveluiden takia ei estä meitä toteuttamasta leirikouluamme. Emme halua koulun palamisen lisäksi tuottaa lapsille lisää surua leirikoulumatkan perumisella. Nousemme tuhkasta ja vaihdamme pankkia", hän kirjoittaa.

//

Olipa kerran pankki nimeltä Nordea. Pankilla oli ystävällisiä palvelukonttoreita tasaisesti ympäri Suomea, jopa Lappi...

Posted by Sirpa Keskitalo on 4. toukokuuta 2015

Päivitys. Nordea teki mukavan päätöksen asiaan liittyen aamun aikana.

//

Hieno ele Nordealta: "Facebookissa on levinnyt Kilpisjärven koululaisia koskeva tarina. Olemme pahoillamme koululaisia...

Posted by Radio Nova on 4. toukokuuta 2015

Kuva: Shutterstock

(Nova, MTV Uutiset, Faccebook)

Kilpailut

Uusimmat