Näyttelijä Tuija Piepponen: Minun täytyy hississäkin katsoa ihmisiä väkisin silmiin

28.04.2015 16:45 -

Räväkkä ja iloa huokuva näyttelijä Tuija Piepponen kertoo minkä takia hän on maailmaan paukahtanut, eli elämäntehtävänsä.

Marco Bjurströmin luotsaamassa tiistaisessa Seitsemän oikein -ohjelmassa pohdiskellaan viikoittain mikä on ihmisen tehtävä telluksella. Tänään tehtäväänsä avasi näyttelijä Tuija Piepponen.

— Tietenkin vanhempien intohimosta, se oli se ensimmäinen paukaus. Toinen paukaus on varmaan se, että meille kaikille tulee tehtävä elämässä, jokainen on jotain varten.

Piepposen mukaan hän on saanut kunnian toimia välittäjänä. Hän välittää erilaisia asioita kuten taidetta, iloa, kauneutta, väriä ja kaikkea sitä mitä näyttelijän työ on. 

— Tämä välittäjän tehtävä on minulla niin liivissä, että minun täytyy hississäkin katsoa ihmisiä silmiin. Heidän silmät pyörivät kuin hedelmäpeli sinne ja tänne. Sanon aina väkisin päivää. Yhteyden luominen toisiin ihmisiin on vissin se asia, miksi minut on paukkastu tänne.

Tuija Piepponen ei ole viime aikoina tehnyt paljoakaan perinteisiä näyttelijäntöitä. Piepponen esimerkiksi kouluttaa ja hauskuuttaa ihmisiä.

— Se perustuu teatterin metodeihin ja siihen tekniikkaan, miten näyttelijä kaivaa ihmisestä esiin asioita. Näyttelijän pitää ymmärtää se mistä on kyse. Miksi, on yksi teatterin tärkeimpiä kysymyksiä, se helpottaa paneutumaan asiaan.

Kuuntele Novan taajuudelta 28.4. tullut haastattelu kokonaisuudessaan.

 

Kuvat: Kaisa Honka

(Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat