SPR:n avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi: Emme päätä itseksemme, että lähetetäänpä sairaala kriisialueelle

09.04.2015 16:30 -

Kalle Löövi on Suomen Punaisen Ristin pitkäaikainen kansainvälisen avustustoiminnan johtaja. Löövi valaisee, miten maailman kriisitilanteita hoitava järjestö toimii.

Punaisen Ristin Kansainvälinen komitea on alkuperäinen Sveitsiläinen elin. Sille kuuluu sota- ja konfliktitilanteet. Kansainvälisellä komitealla on erityinen asema kansainvälisessä oikeudessa konflikti tilanteissa, jonka valtiot ovat sille antaneet.

– Se on meidän iso yksikkö, jolle lähetämme avustustyöntekijöitä tai kansalaisilta ja ulkoministeriöltä saatua rahaa. Niillä rahoilla hankimme tavaraa ja lähetetään komitealle sotatilanteissa. Komitea johtaa meidän yhteistä työtä, Löövi kertoo Rita Strömmerin haastattelussa Seitsemän oikein -ohjelmassa.

Sitten on Federaatio, eli Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälinen liitto. Se perustettiin ensimmäisen maailmansodan jälkeen yhtä aikaa Kansainliiton kanssa. Punainen risti rupesi hoitamaan pakolaistilanteita, epidemioita ja luonnononnettomuuksia. Nyt siihen kuuluu 189 kansallista yhdistystä.

– SPR ei päätä itsekseen, että lähetetäänpä sairaala kriisialueelle. Jos esimerkiksi Pakistanissa tapahtuu maanjäristys, niin Pakistanista lähetetään apupyyntö Geneveen. Sieltä se jaetaan hetkessä koko maailmaan. Geneve arvioi sen kenen tavara, henkilö tai rahat ovat nopeimmin ja tehokkaimmin käytettävissä. 

Kuuntele 9.4. Novan taajuudelta tullut lähetys kokonaisuudessaan.

 

Kuva: Kaisa Honka 

(Radio Nova)

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat