Kirkkoherra Teemu Laajasalo: Olennaista on erottaa Jeesuksesta puhuminen ja Jeesuksena oleminen

07.04.2015 14:35 -

"Olennaista olisi tietenkin, että pystyisi tekemään eron siihen, puhuuko Jeesuksesta vai onko Jeesus." 

Tuomas Enbusken mielestä rocktähdet ovat nykyajan pappeja, miten väitteeseen vastaa kirkkoherra Teemu Laajasalo?

– Olet ihan oikeassa, kyllä siinä jotain sellaista on. Olennaista olisi tietenkin, että pystyisi tekemään eron siihen, että puhuuko Jeesuksesta vai onko Jeesus. Papin tehtävä olisi mieluummin puhua Jeesuksesta, Laajasalo kertoo Tuomas Enbusken haastattelussa Seitsemän oikein -ohjelmassa.

Ihmisen historiassa miehet ovat aina tehneet rituaaleja naisyleisön edessä, ennen he olivat pappeja. Kaikkeen karismaan liittyy seksuaalisuus, myös pappien karismaan.

– Jos kuuntelee Afroamerikkalaista mustaa musaa ja katsoo esimerkiksi James Brownin laulutapaa, niin se on luonteeltaan liturginen ja se tavallaan edellyttää seurakunnan joka vastaa.

Tuomaksen mukaan kaikki karismaattinen uskonto on rocktähteyttä. Sitä on aika paljon muissa uskonnoissa. Protestanteilla sitä esiintyy vähemmän ainakin täällä pohjoisessa. Tuomaksen mukaan Suomessakin on kaiken maailman herätyksiä, mutta yleensä niiden johtajat jäävät kiinni lapsiin sekaantumisesta tai jostain muusta. 

– Kaikki nämä amerikkalaiset hihhulimmat poljennot on tietyssä mielessä protestanttisen kristillisyyden hedelmiä, niissä on kalvinistinen tausta, kirkkoherra Teemu Laajasalo valaisee.

Kuuntele Novan taajuudelta 6.4 tullut lähetys kokonaisuudessaan.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat