Osa Daruden melodioista syntyy autossa: Toivottavasti kukaan ei kuule niitä

24.03.2015 14:00 -

Darude julkaisi yli 15 vuotta sitten maailmanlaajuisen menestyskappaleen Sandstorm. Biisi myi yli kaksi miljoonaa kappaletta ja se soi edelleen ympäri maailmaa eri yhteyksissä. Nyt pitkään Yhdysvalloissa asunut hittisäveltäjä on muuttanut takaisin Suomeen.

Kuuntele koko haastattelu:



- Kotimaa sai takaisin tänne Suomeen. Meillä on 5-vuotias poika, joka saa täällä parempaa koulutusta. Mulla on perhettä täällä, vaikka vaimo onkin amerikkalainen. Hän tykkää Suomesta, Darude (Ville Virtanen) kertoo syistään palata takaisin Suomeen

- Täällä pystyy yhtähyvin tekemään musaa. Täältä pääsee lentämään keikoille, hän muistuttaa.

- Asuin Yhdysvalloissa kuusi vuotta. Sieltä oli helppo käydä Usassa keikoilla. Musaa voi tehdä missä vain, kun tietyt puitteet on.

Kuinka Daruden sävellystyö tapahtuu, kuinka tehdä isoja hittejä/biisejä?

- Mä en ole perinteinen säveltäjä sillä tavalla, että miettisin jotenkin nuotteja tai kirjoittelisin niitä ylös. Mä teen monella tapaa. Ennen olen hiirellä klikkaillut ja piirrellyt nuotteja ja niiden pituuksia. Kuunnellut, miltä se kuulostaa. Nykyään teen enemmän ns. sävellystyötä, jolloin vaan soittelen syntikalla. Tavallaan kiellän itseltäni sen biisin tuottamisen, Darude avaa luomistyötään.

Osa Daruden melodioista syntyy autossa.

- Kun ajelen autolla, kuuntelen musaa. Inspiroidun siitä ja sitten mulla on puhelin siinä. Hyräilen luuriin bassolinjoja ja ehkä vokaalipätkiä. Ne on sellaisia muistijälkiä, sitten studiossa pystyn saamaan niiden perusteella kiinni fiiliksestä, mikä oli.

- Toivottavasti kukaan ei kuule niitä!

Darude julkaisi uuden Beautiful Alien -singlen 20. maaliskuuta. Kappaleella vierailee tanskalainen naisartisti AI AM. Kyseessä on tulevan albumin ensimmäinen single.

- Nyt mulla on uuden luominen menossa uran kannalta. Nyt kun tulee uutta musaa, täytyy saada kiinni uudesta generaatiosta.

-Mä tiedän, että mä osaan tehdä hyvää musaa!



(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat