Selfiekepin kanssa ei asiaa taidemuseoon Lontoossa – miten Helsingissä?

13.03.2015 14:01 -

Lontoon kuuluisin taidemuseo, National Gallery on kieltänyt selfiekepin käytön tiloissaan. Myöskään Helsingin Ateneumiin ei ole asiaa kyseisen vempaimen kanssa.

BBC kertoo, että National Galleryn tiloihin Lontoossa ei saa viedä selfiekeppiä. Kiellon syynä on taideteoksien suojeleminen, muiden museokävijöiden yksityisyyden suojeleminen ja hyvän museovierailun takaaminen kaikille kävijöille. National Galleryn lisäksi muun muassa Smithsonian taidemuseo Washintonissa on kieltänyt selfiekepin tuomisen taidemuseoon.

Myös Helsingin Ateneumin taidemuseoon ei ole asiaa selfiekepin kanssa. Museosta kerrotaan Radio Novalle, ettei selfiekeppejä ole siellä näkynytkään kuin yhden kerran.

Designmuseo sen sijaan ei ole toistaiseksi nähnyt tarvetta kieltää selfiekeppejä tiloissaan. Tilannetta kuitenkin tarkkaillaan.

Didrichsenin taidemuseossa selfiekepin tuominen tiloihin on näyttelykohtaista. Edelliseen Edvard Munchin näyttelyyn ei saanut viedä mitään metalliesineitä, kuten selfiekeppiä, ja taidemuseon ovilla oli turvatarkastus. Tällä hetkellä Pauno Pohjolaisen näyttelyn kohdalla tätä käytäntöä ei ole. 

(Radio Nova/Iida Korhonen) 

Kuva: Shutterstock 

Kilpailut

Uusimmat