Legendaarisen yöradion juontaja Pekka Sauri: "Sosiaalinen media ei torju yksinäisyyttä"

14.02.2015 01:00 -

Legendaarinen Yölinja-radio-ohjelman juontaja Pekka Sauri vieraili Radio Novan erikoislähetyksessä perjantaina. Helsingin apulaiskaupunginjohtajana työskentelevä Sauri nousi kulttisuosioon Yleisradion Yölinjalla-ohjelmansa myötä (1987-2002).

Perjantain ja lauantain välisenä yönä 13.2.-14.2. kaupalliset radiokanavat taistelevat yksinäisyyttä vastaan. Jokainen tavallaan, yhteisen asian puolesta. Pekka Sauri tuntee asian hyvin. Hän pääsi kuulemaan monenlaisia ihmiskohtaloita radiovuosinaan. Sauri muistuttaa, että monet yksinäisistä kaipaa käsinkosketeltavaa läheisyyttä, eikä esimerkiksi sosiaalista mediaa.

- Sosiaalinen media ei torju yksinäisyyttä. Se on kirjoittamaista. Se torjuu yksinäisuuttä yhtä paljon, kuin kirjeenvaihto. Se voi olla jonkinlainen korvike, mutta eihän se korvaa toisen ihmisen  läsnäoloa saati läheisyyttä, hän muistuttaa Minna Kuukan, Matti Ylösen sekä Tuomas Rajalan vieraana.

- Kirjoittaminen ei korvaa läsnäoloa. Ihmiset kuitenkin kaipaavat käsinkosketeltavaa läsnäoloa, Sauri mietti.

Saurin juontajama ja erittäin suosittu yöradio päättyi vuodenvaihteessa 2002. Hänen mukaansa rahoja ei ole heiluteltu mahdollisen paluun puolesta.

- Ei ole heiluteltu kauheasti. Yleisradio lopetti sen siirtyessään yöradioformaattiin. Ymmärsin, että kaikki yöt piti olla samaa formaattia ja yölinja ei sopinut siihen. Sen takia se lakkautettiin. Ei ole kukaan hirveesti houkutellut takaisin. Monet kysyvät, mutta ei ole tarjousta tehty.

- Siellä oli parhaimmillaan satatuhatta ihmistä keskellä yötä kuuntelemassa, Sauri muisteli.

Haastattelun ensimmäinen osa:



Haastattelun toinen osa:



Haastattelun kolmas osa:



Lue myös:

Kaupalliset radiot yksinäisten kavereina ystävänpäivän yönä

Novan Yöradiossa esitellään uusi aamutiimi

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat