Kalle Ahola myöntää: Kaikkien vanhojen biisiemme tekstit eivät ole kestäneet aikaa

08.02.2015 01:02 -

Don Huonoilla on takana kymmenen vuoden tauko ja nyt lyödään kapuloita rattaisiin oikein olan takaa. Vappu kyseli Radio Novan lähetyksessä yhtyeen laulajan mietteitä uusista tuulista.

Radio Novan iltapäivässä Vapun valtakunnassa vieraili Don Huonojen keulahahmo Kalle Ahola kertomassa bändin paluusta keikkakiertoon.

Yhtye suorittaa tänä vuonna 25-vuotisjuhlakiertueen ja julkaisee uuden kokoelma-albumin. Uusi levy on kruunattu "kevyellä" nimellä: Don parhaat 1990-2015.

– Nimessä on pientä itseironiaa. Meiltä on vuosien saatossa julkaistu 5-6 kokoelmaa niin piti sitten keksiä vähän mahtipontisempi nimi ja toisaalta me saimme sinne vähän uutta sisältöä, kun on kaksi uutta single-biisiä, mitkä olemme tehneet 10-vuoden tauon jälkeen, Kalle naurahtaa.

Albumilta löytyy parin uuden singlen lisäksi vanhoja suosikki-hittejä sekä uusia versioita vanhoista kappaleista.

– Laitoimme sinne vielä lisäksi meidän ensimmäisen omakustanteisen singlen vuodelta 90, Aava Preeria, joka on omiin korviinikin aika demomainen, vinkkaa Kalle levylle laitetusta harvinaisuudesta.

Uusi kokoelma-albumi vaatii harkinta-aikaa

Yhtye on viettänyt jo neljännesvuosisadan yhdessä ja 35 singlestä ei ole helppo lähteä valitsemaan, mitkä biisit valitaan albumiin.

– Mä lähdin oikeastaan siitä liikkeelle, että albumilla on pakko olla muutamat riippakivi-hittibiisit mukana. Kyllä minäkin olisin pettynyt, jos ostaisin David Bowien kokoelman ja siellä ei olisi esimerkiksi Heroes-biisiä, Ahola kertoo.

Kokoelman biisilistan Kalle teki yksin, sillä se vaikutti simppeleimmältä vaihtoehdolta. Bändin muut jäsenet ovat kuitenkin myös ottaneet kantaa valintoihin ja lopullinen biisijärjestys selvisi kokeilemalla.

Loppuunmyydylle keikalle valmistaudutaan yhteisvoimin

Laulajan mukaan ainut tapa valmistautua puolentoistatunnin keikalle on listan hiominen, läpisoittaminen sekä erilaisten introjen ja outrojen tekeminen. Draaman kaari luodaan treenikämpällä ja lopullisella keikalla ekstrabuusti saadaan yleisöstä.

– Se on sellaista pallottelua ja pitää miettiä tempoa ja sävellaleja. Itse sanoittajana haluan myös, kun biisejä on mukana parinkymmenen vuoden takaa, että pystyy pääsemään niiden sisään. Kaikki tekstit eivät ole kestäneet aikaa, nauraa Kalle.

Radio Nova jakaa kuusi vip-lippupakettia Don Huonojen 25-vuotisjuhlakeikalle 27. helmikuuta Helsingin Jäähallille. Paketit sisältävät kaksi vip-lippua, levyn ja bändipaidat.

Palkintoja jaetaan pitkin viikonloppua. Käy osallistumassa!

Koko haastattelun pääset kuulemaan tästä!

Juontaja: Vappu Pimiä

Haastateltava: Kalle Ahola

(Radio Nova / Julia Falck)

Kilpailut

Uusimmat