Uusimmat
Suosituimmat

Saara Aalto torijuhlistaan Suomessa: "En tiedä, tapahtuiko se oikeasti"

07.12.2016 17:52 - Senni Loikala

Radio Novan Iltapäivä tavoitti Saara Aallon puhelimitse keskiviikkona.

Britannian X Factor -laulukilpailussa finaalipaikan itselleen taistellut Saara Aalto, 29, saapui yllätyskeikalle Helsingin Senaatintorille maanantai-iltana. Helsingin Sanomien mukaan paikalla oli noin kymmenentuhatta ihmistä.

Radio Novan Anssi Honkanen ja Niina Backman tavoittivat takaisin Britteihin matkustaneen Aallon puhelimitse keskiviikkona. Aalto kommentoi tunnelmiaan salama-aikataululla tulleeseen Suomen keikkaansa näin:

- Olihan se todella epätodellista. Oltiin odotettu jotain 1000-2000 ihmistä paikalle ja yhtäkkiä tori oli täynnä, Aalto kertoo.

- Kaikki tapahtui hetkessä ja siinä tuli ihan mieletön adrenaliinipiikki; oli sairaan siistiä! En ikinä olisi uskonut, että ihmisiä tulee niin paljon. En tiedä, tapahtuiko se oikeasti. Ehkä sitten vasta pystyn uskomaan, kun näen esiintymisen televisiosta.

Voice.fi-sivusto uutisoi lokakuun lopulla Aallon kertoneen, että osallistuminen Britannian X Factoriin kuuluu hänen elämänsä rankimpiin kokemuksiin. Aalto kertoo myös Honkaselle ja Backmanille, että etenkin laulukilpailun alkutaival vei voimia.

- Välillä itketti, koska olin niin väsynyt ja kaikki oli uutta ja yhtäkkiä minut saatettiin pistää tv-kameroiden eteen haastatteluun; aina piti olla valmis edustamaan itseään vieraalla kielellä ja väsyneenä. Aluksi itketti paljon, koska jaetussa huoneessa oli vaikea nukkua, Aalto tuumaa.

- Nyt se on helpottanut. Kerran viikossa pitää silti tirauttaa itkut välillä onnellisuudesta, välillä väsymyksestä.

Kuuntele Saara Aallon haastattelu klikkaamalla yllä olevaa kuvaa.

Anssi Honkanen ja Niina Backman Radio Novalla maanantaista torstaihin klo. 14-18. Tykkää Radio Novan Iltapäivän Facebook-sivusta täällä.