Kuva: AOP

Juhani Tamminen Leijonien ahdingosta: "Ollaan kontattu pahemmin, kuin kukaan odotti"

09.05.2017 12:10 - Reija Saarinen

Suomi on tällä hetkellä selkä seinää vasten. Kahden tappion jälkeen joukkue on pakkovoiton edessä.

Radio Novan Aamun Aki Linnanahde ja Minna kuukka ottivataamun lähetyksessä puhelinyhteyden Ranskaan, jossa on parhaillaan käynnissä jääkiekon MM-kisat. Luurin toiseen päähän saatiin legendaarinen kiekkomies, C More -kanavan suorapuheinen kiekkoasiantuntija Juhani "tami" Tamminen.

Eilisessä Tshekki-ottelussaan Suomi ei ollut parhaimmillaan. Hyvän alun jälkeen 3-0 johtoasema nimittäin vaihtui karuun häviöön.

Esitys on saanut fanit ympäri Suomen hermostumaan ja myös valmentaja Lauri Marjamäen vaihtoa on ehdotettu moneen otteeseen. Mitä mieltä Tamminen itse on siitä, onko Leijona-luotsi aika laittaa vaihtoon?

- Ei tarvitse päävalmentajaa vaihtaa. Tämän MM-turnauksen toinen nimi voisi ihan hyvin olla, voita oikeat pelit. Ja se tarkoittaa sitä, että kun huomenna edessä on se kuoleman peli, niin se pitää voittaa. Sen jälkeen taivas on auki, Tamminen muistuttaa. 

- Tämä formaatti antaa meille edelleen mahdollisuuden, vaikka me ollaan kontattu pahemmin kuin mitä kukaan odotti.

Miten pelivire sitten käännetään oikeaan suuntaan vastoinkäymisten jälkeen?

- Toivotaan että jäälle saadaan oikea kokoonpano ja ennen kaikkea toivotaan, että pojat saavat rauhoitettu hommaa. Tämä jengi on tietyllä tavalla psyykkisesti sellaisessa jännittyneessä tilassa. Se, että on todella kova jännitys päällä, ei ole suoritusbisneksessä ihanteellinen tilanne, Tamminen muistuttaa.

- Tämän homman nimihän on yksinkertaisesti se, valmentaja vastaa kokonaisuudesta, pelaaja omasta suorituksestaan. Eilen muun muassa nähtiin paljon huonoja, jopa paniikinomaisia suorituksia, Tamminen toteaa.

Ensimmäiseen maailman mestaruuteen Suomen aikoinaan johdattanut Curt Lindström muistetaan siitä, että hänellä oli tapana viedä välipäivien aikana joukkue esimerkiksi ratsastamaan. Miten on, toimisiko samanlainen tyyli myös Marjamäellä?

- No ei varmaan. Pitää muistaa, että jokaisella valmentajalla on oma tyylinsä.

Eilisen ottelun huippuhetket pääset katsomaan alla olevalta videolta.

Kuuntele Radio Novan Aamua arkisin 6-10.

Lue myös: 2000-luvun upeimman liigamaalin tekijä lopettaa uransa

Radio Nova ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat