Ajokeli on tällä hetkellä huono liukkauden vuoksi Etelä- ja Keski-Suomessa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Lisäksi jalankulkijoita varoitetaan liukkaista pinnoista Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Päijät-Hämeessä.
Talven vaihtelevissa keleissä auton tuulilasin pyyhkijöiden kunnolla on suuri vaikutus turvallisuuteen: Huonosti pyyhkivät sulat estävät autoilijaa havainnoimasta ympäristöä kunnolla.
Talvi- ja nastarenkaita saa ja tulisi käyttää aina, kun sää tai keli niin edellyttää. Liikkuva poliisi muistuttaakin, että nastarenkaita saa käyttää aina, kun liukas keli on todennäköinen. Talvirenkaita tulee käyttää joulukuun alusta helmikuun loppuun.
Talvikelit vaativat jokaiselta ajoneuvon kuljettajalta ennakointia talveen valmistautuessa, yksittäistä matkaa suunniteltaessa ja ennen kaikkea liikenteessä.
Työmatkapyöräily ja kävelylenkki lähikauppaan unohtuvat, kun elohopea painuu kunnolla pakkasen puolelle. Äärimmäisissä olosuhteissa auton oikealla varustelulla, huollolla ja valmistelulla voi saada paljon hyvää aikaan.
Syksyn liukkaat yllättävät autoilijoiden lisäksi helposti myös mopoilijat. Liukkaalla kelillä kaksipyöräisten riskinä on kaatuminen. Joka kolmas henkilövahinko mopolla sattuu syyskuun ja joulukuun välisenä aikana.
Suomi siirtyy seuraavien viikkojen aikana talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin. Talvea ennakoivat nopeusrajoitukset tekevät tieliikenteestä turvallisemman, muistuttaa poliisi.