Ottiko ohraleipä tai menikö lasi tuusan nuuskaksi?
Radio Novan Aamussa Minna kertoo someraivosta ja Kimmo on käynyt viikonloppuna ristiäisissä. Minnan käsittelyssä on myös sanonnat joihin liittyy eläin ja käy ilmi että Kimmo on mokannut viikonloppuna, kuuntele Iltapalat tästä!
Ottiko ohraleipä tai menikö lasi tuusan nuuskaksi?
Markus on keksinyt Minnalle hyvän top 3, nuoruuden julkkisihastukset. Radio Novan Päivän Niina Backmankin pääsee kertomaan omansa. Miten junalakko on vaikuttanut yksityisautoilevan Kimmon elämään?
Radio Novan Päivässä alettiin seuraamaan Mallan ja Hannen matkaa kohti Pohjois-Italiaa. Migreeni on tuttu vaiva monille ihmisille ja päänvaivaa aiheuttaa myös puuttuva anteeksipyytämisen taito. Suomenkielen professori Kaisa Häkkinen Turun Yliopistosta valaisi meille merkityksiä suomalaisten sanontojen takaa. Studiossa vieraili myös Suomen tuore Euroviisuedustaja Käärijä.
Tiistaipäivä lähti käyntiin kyykystä. Oliko Aki tullut hulluksi? Miksi Minna sai lisänimen "oman elämänsä Mugabe"? Mitä oli kätketty Luhta Towerin holveihin? Kuuntele Radio Novan Aamun parhaat palat.
TED Talks on vuotuinen asiantuntijakonferenssi, jossa esitellään maailman parhaita ideoita muun muassa teknologian, viihteen ja muotoilun saralta. Vapaaehtoiset kääntävät TED Talksia peräti 105 eri kielelle, myös suomeksi. Nyt kääntäjät ovat paljastaneet TED Talksin blogissa suosikkinsa ainutlaatuisten idiomien sumasta, joita ei ole helppo kääntää muille kielille. Ainakaan sanantarkasti. 
Muna vai kana -kyselyssä pohdittiin kahta samaa tarkoittavaa sanontaa, jotka kirjaimellisesti ymmärrettynä ovat kuitenkin toistensa vastakohdat. Radio Nova otti yhteyden asiantuntijaan selvittääkseen, mistä tässä on kyse.