Liikkuvatko punkit vain kesäisin? Entä onko kynsilakasta hyötyä punkin poistamisessa? Lue, ovatko väittämät totta vai tarua.
Hyönteiset kuuluvat kesään ja aiheuttavat toisinaan melkoista päänvaivaa.
Naisen terveys romuttui täysin, kunnes hän sai vihdoin diagnoosin.
Jättipunkki voi myös havaita uhrinsa jopa yhdeksän metrin päästä ja lähteä sitten saalistamaan sitä.
Jordon Craddock sairastui hieman yli vuosi sitten.
Kuva kertoo selkeästi sen, miten pieniä punkit voivat olla.
Suomessa punkkeja on noin 1500 eri lajia.
Japanin viranomaisten pitämä tiedotustilaisuus meni karmealla tavalla pieleen.
"Kaikkein turhauttavinta on, että en pärjää edes kodin askareissa aina yksin", sanoo 19-vuotias Anna.
Turun yliopisto on saanut ensimmäisiä tuloksia puutiaistutkimuksesta. Tutkimustulosten mukaan taigapunkki on vallannut alaa Suomesta oletettua enemmän.
Borrelioosi on maailman nopeimmin leviävä epidemia. Suomalainen borrelioosiasiantuntija Jarkko Kause iloitsee uusista testeistä, joilla pelottava tauti havaitaan paremmin.
Ihmisten touhutessa aktiivisemmin ulkona tapaturmat lisääntyvät ja tapaturmissa on aina suurempi riski tulehduksille, kun haavoihin päätyy epäpuhtauksia. Kesällä ihmiset kulkevat myös kevyemmissä vaatteissa, jolloin riski hyönteisten pistoksille, auringon polttamille ja pienille naarmuille kasvaa. 
Tiesitkö, että kasvoissasi asuu ja matkaa koko ajan mukana hurjannäköisiä kavereita. Enimmäkseen vaarattomat salamatkustajat voivat kuitenkin pahimmassa tapauksessa olla terveydelle vaarallisia kiusankappaleita.
Joulukuusen mukana kotiin saattaa tulla melkoinen kasa ylimääräisiä vierailijoita. Yhdessä puussa voi olla jopa satojatuhansia pieniä hyönteisiä, hämähäkkejä ja punkkeja.
Punkit ovat liikkeellä huhtikuusta lokakuuhun. Suurin riski joutua punkin puremaksi on kesä–elokuun välisenä aikana.