Ihotautilääkärin mukaan mikään rusketus ei ole turvallista.
Aurinko porottaa jo meillä Suomessakin lämpimästi. Viimeistään nyt onkin aika laittaa aurinkosuojat kuntoon.
Suomalaiset käyttävät aivan liian vähän aurinkosuojavoidetta.
Ihotautilääkärin mukaan mikään rusketus ei ole turvallista.
Nainen otti kuvia omasta syöpäkamppailustaan ja kokosi sen videoksi.
Suomessa todetaan vuosittain yli tuhat uutta melanoomatapausta.
Moni uskoo, että vaalea hipiä, punertava tukka ja herkästi palava iho ovat ainoita ihosyövälle altistavia tekijöitä. On kuitenkin olemassa monta muutakin altistajaa, jotka taatusti yllättävät.
Ihon suojaaminen kuuluu varmasti monen päivittäisiin rutiineihin aurinkoisilla säillä.
Ihosyöpä on maailman yleisin syöpä, jonka voi kuitenkin estää järkevällä aurinkokäyttäytymisellä. Mitä varhaisemmassa vaiheessa ihosyöpä löydetään, sitä varmemmin se voidaan poistaa kokonaan.
Ihosyövät ovat yleistyneet, ja niistä 95 prosenttia on yhteydessä auringon säteilylle altistumiseen. Melanooman vaara näyttää liittyvän auringolle altistumisen ajoittaisissa jaksoissa, jolloin kyse on auringonotosta ja tietyistä ulkourheiluharrastuksista.
Vaikka suomalaiset tietävät auringonoton vaarat, aurinkoa otetaan tarkoituksellisesti riskeistä välittämättä. Auringon UV-säteily vaurioittaa ihmisten lisäksi myös erilaisia materiaaleja ja lyhentää siten niiden elinkaarta.
Ihosyövät ovat yleistyneet, ja niistä 95 prosenttia on yhteydessä auringon säteilylle altistumiseen.
Vuonna 2020 ihosyövistä vaarallisimpaan eli melanoomaan arvioidaan sairastuvan noin 2000 ihmistä vuodessa. Se on noin puolitoista kertaa enemmän kuin nykyään.
Kevään myötä tulee muistaa suojautua liialliselta säteilyltä, sillä jatkuva ihon altistaminen UV-säteilylle voi aiheuttaa pahimmillaan ihosyövän, muistuttaa Ilmatieteen laitos.