Kuuntelijamme valitsivat: Hän on vuoden some-sankari!

08.01.2015 14:16 -

Radio Nova kysyi kuuntelijoiltaan, kenen ”arjen sankarin” sosiaalisessa mediassa jaetut teot ja toimet tekivät suurimman vaikutuksen. Lähes puolet kaikista äänistä sai makkaraperunat vanhukselle ostanut Emma Kokkonen. 

Vuonna 2014 todelliseksi ilmiöksi nousivat arjen sankarien päivitykset teoistaan sosiaalisessa mediassa. Vaikka monet ovat kritisoineet sitä, pitääkö kaikista hyvistä teoista hehkuttaa sosiaalisessa mediassa, ovat kertomukset toimineet myös innoituksena monille muille tehdä hyvää.

Radio Novan vuoden some-sankari-äänestykseen sateli ääniä lähes tuhat. Ehdokkaita olivat kantasoluluovuttajaa kummipojalleen etsivä Iikku Riepponen, makkaraperunat vanhukselle ostanut Emma Kokkonen, kiusaamiseen linja-autossa puuttunut Juho Räty ja lounasseuraa vanhemmasta leidistä saava Jerome Saarinen.

Lähes puolet kaikista äänistä sai Emma Kokkonen. Syyskuun lopulla kuopiolainen Kokkonen kertoi Facebook-päivityksessään asioinnistaan Hesburgerissa. Kokkonen näki kertomansa mukaan miten vanhempi mies pudotti vahingossa makkaraperunansa maahan. Kokkosen mukaan henkilökunta näki tapahtuman, mutta suhtautui vahinkoon vain naureskelemalla. Kokkonen kuitenkin puuttui asiaan.

Tapahtuneesta nousi sosiaalisessa mediassa varsinainen makkaraperunagate, joka johti muun muassa Hesburgerin varatoimitusjohtajan Jari Vuotin anteeksipyyntöön yhtiön puolesta. Hesburger lähetti Ilta-Sanomien mukaan Kokkoselle myös kiitoskukat ja hyvityksen Kokkosen ostamista makkaraperunoista.

//

Julkaisu käyttäjältä Emma Kokkonen.

Toiseksi eniten ääniä (41 %) sai kantasoluluovuttajaa leukemiaa sairastavalle kummipojalleen etsinyt Riepponen. Riepponen perusti Facebookiin tapahtuman, jonka avulla kummipojalle voisi löytyä sopiva kantasoluluovuttaja.

Joulukuun loppuun mennessä tapahtumalla oli yli 10 100 osallistujaa. Uutisoimme Riepposen kampanjasta päivän tapahtuman perustamisen jälkeen, jolloin sille oli tullut alle vuorokaudessa yli tuhat osallistujaa. 

– Tilanne on vaikea, mutta ei mahdoton. Vielä ei kantasolurekisteristä ole löytynyt sopivaa luovuttajaa. Tiedän, uskon ja toivon, että jollain teistä, jotka lukevat tätä tekstiä, on sopiva luuydin pienelle ystävällemme, Riepponen kirjoittaa tapahtumassa.

Tapahtumasivu löytyy Facebookista

Kuva: Kuvakaappauksia Facebookista

(Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat