Leukemiaa sairastavalle lapselle haetaan apua Facebookissa – jo tuhat osallistujaa!

19.12.2014 11:07 -

Iikku Riepponen loi Facebookiin tapahtumasivun torstai-illalla ystävänsä pienen, leukemiaa sairastavan pojan hyväksi. Tapahtuma on saanut alle vuorokaudessa jo yli tuhat osallistujaa ja määrä kasvaa hurjaa vauhtia. 

Iikku Riepposen hyvän ystävän pienellä pojalla todettiin leukemia ja tämä tarvitsee kantasoluja mahdollisimman pian soveltuvalta luovuttajalta. Riepponen ei jäänyt tuleen makaamaan vaan perusti pojan innoittamana Facebookiin tapahtumasivun torstai-illalla. Tapahtumaan on jo kutsuttu 20 000 ihmistä ja siihen on jutun kirjoitushetkellä ilmoittanut osallistuvansa jo yli 1 000 ihmistä.

– Tilanne on vaikea, mutta ei mahdoton. Vielä ei kantasolurekisteristä ole löytynyt sopivaa luovuttajaa. Tiedän, uskon ja toivon, että jollain teistä, jotka lukevat tätä tekstiä, on sopiva luuydin pienelle ystävällemme, Riepponen kirjoittaa.

Tapahtumasivuilla opastetaan ihmiset SPR:n veripalvelun nettisivuille, jota kautta voi täyttää soveltuvuustestin. Lomakkeen täytön jälkeen kotiin lähetetään välineet sylkinäytteen antamista varten ja näyte rekisteröidään kantasolurekisteriin. Kantasolurekisteriin voi liittyä perusterve 18–40-vuotias.

– Vaikka kantasolusi eivät olisi soveltuvia tämän kampanjan henkilölle, niin ne voi hyvin pelastaa jonkun toisen hädässä olevan, Riepponen muistuttaa.

Tapahtumasivu löytyy Facebookista ja SPR:n Veripalvelun sivut löytyvät täältä

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova, Facebook)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat