Tiikeri repii tänään Von Hertzen -veljesten paidat

29.07.2014 10:38 -

Fanien ei tarvitse huolestua, sillä kissapeto ei sentään revi vaatekappaleita seksisymboleiden päältä. Kyseessä on Korkeasaaressa järjestettävä tempaus Kansainvälisenä tiikeripäivänä tiistaina 29. heinäkuuta.

Helsinkiläinen eläintarha juhlistaa päivää tarjoamalla amurintiikerilleen ravinto- ja hajuvirikkeitä, jotka on kiedottu paitojen sisään. Tiikerin tuunaamat paidat – ainakin ne, jotka ovat vielä paidoiksi tunnistettavissa - huutokaupataan myöhemmin. Paidat leikkiin luovuttaneet rokkarit ovat myös Korkeasaaren tiikerikummeja.

Valkeissa t-paidoissa on suuri tiikerin kasvokuva. Paidat on sidottu pusseiksi, joihin piilotetaan tiikeriä kiinnostavia asioita kuten lihaa tai vuohentuoksuista olkea.

Tiikerien paitaleikki alkaa tiistaina klo 13, jolloin Korkeasaaren kaksivuotias amurintiikeriuros saa paidat tarhaansa.

Kerätyt varat lahjoitetaan AMUR-hankkeen kautta luonnonvaraisten amurintiikerien suojeluun.

Korkeasaaressa on teemapäivänä paljon muutakin tiikeriaiheista toimintaa kuten kasvomaalausten tekoa. Maalauspiste löytyy Kissalaakson sisäänkäynnin luota, tiikeritarhan edustalta. Uudesta tiikerilookista voi antaa haluamansa suuruisen lahjoituksen AMUR-lippaaseen.

Mikä ihmeen tiikeripäivä?

Kansainvälisellä tiikeripäivällä herätellään maailmanlaajuista huomiota tiikerien suojelutarpeelle ja järjestetään erilaisia varojenkeruutempauksia. Luonnossa elää tällä hetkellä enää noin 3000 tiikeriä ja yhdeksästä alalajista balin-, kaspian- ja jaavantiikerit ovat hävinneet luonnosta kokonaan. 

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova, Korkeasaari)
 

Kilpailut

Uusimmat