Elias Kaskisen & Päivän Sankareiden video saa ensiesityksensä Novalla

11.06.2014 14:34 -

Radionova.fi-sivu saa kunnian saada sivustolleen Pelkään koskea kadulla -videon, joka on kuvattu Kreikassa ja Suomessa. Video on katsottavissa kello 9.00 alkaen torstaina 12. kesäkuuta. Yhdeltä iltapäivällä video lähtee jakoon muita kanavia pitkin.

Parikymppisten miesten kvartetti julkaisee debyyttinsä myöhemmin tänä vuonna. Yhtye pääsi kuvaamaan uransa toista musiikkivideota länsimaisen kulttuurimme syntysijoille saakka.

– Pelkään koskea kadulla -videon idea oli lyhykäisyydessään se, että otetaan asioista pientä taukoa ja lähdetään kauemmas pohtimaan asioita. Kliseisesti voisi sanoa, että mennään kauas, jotta voi nähdä lähelle, kertoo Elias Kaskinen, joka näyttelee videon toista päähenkilöä, helsinkiläislähiössä käydyn riidan päätteeksi autoonsa nousevaa ja pois kaasuttavaa nuorukaista.

Muusikko antaa ymmärtää, että sitoutumiskammosta kertovassa kappaleessa on mukana myös omakohtaisia kokemuksia. Kuinka usein Elias itse on päätynyt lentokentälle passi kourassa tunnemyrskyn seurauksena?

Kysymys naurattaa nuorta kitaristi-laulajaa.

– Olen kyllä matkustanut paljon ja asunut Australiassakin vuoden, mutta en ole samalla tavalla kuin videossa pillastuneena lähtenyt reissuun, sellaista en ole sentään tehnyt. Lähinnä ne etäisyyden otot ovat olleet sellaisia kävelyitä lähikulmilla.

Ei pelkkää Ateenan kaunista pintaa

Elias kiittelee kuvauskokemusta Ateenassa, jonka myös vähemmän kauniit kasvot, joita matkaoppaissa harvemmin näkee, taltioitiin videoon.

– Kreikan kauniit maisemat tuovat esteettistä lisäarvoa paljon tälle videolle, oli hieno kokemus päästä sinne kuvaamaan. Me kierrettiin muutamia kaupungin historiallisia kohteita, mutta haluttiin taltioida myös tätä tyypillistä katukuvaa. Ateena on kovin eksoottinen verrattuna Suomeen ja Helsinkiin, joka on videon toinen kuvauspaikka.

Ensiesitys Radio Novan kotisivuilla

Pelkään koskea -video on katsottavissa ensiesityksessään osoitteessa www.radionova.fi/musiikki/uutiset/Ensiesitys--Elias-Kaskisen---Paivan-Sankareiden-Pelkaan-koskea-kadulla-31649.html torstaiaamuna 11. kesäkuuta klo 9.00 alkaen. Kello 13 jälkeen se löytyy myös muista kanavista.

Vuonna 2010 perustettu Elias Kaskinen & Päivän Sankarit julkaisi ensimmäisen musiikkivideonsa viime vuonna. Yhtyeen laulaja-kitaristi Elias Kaskisen lisäksi yhtyeeseen kuuluvat kitaristi Axel Virkkunen, basisti Artti Pursiainen ja rumpali Niko Koivuhovi.

(Radio Nova)

Kuva: Elias Kaskinen & Päivän Sankarit
 

Kilpailut

Uusimmat