Ile ja Elina: Mummot ja mummat on tehty viisauksista ja keppostelusta

17.11.2013 14:31 -

Torstaina 21. marraskuuta Radio Nova juhlii mummoja erityisellä #soitetaanmummolle-päivällä. Radio Novan iltapäivän Ile Jokinen ja Elina Viitanen muistelevat isoäideistään löytyneen sekä viisautta että sisua, huumoria unohtamatta.

Ile Jokisen isovanhemmat olivat maanläheistä sakkia, ihan kirjaimellisesti.

– Mummoni ja pappani viljelivät Turussa suurta maatilaa. Siellä nostettiin perunoita isosta pellosta, ja minä - tapahtumaherkkä lapsi - olin paljain jaloin nostamassa perunoita kuokalla. Löin kuokalla mullan läpi pottujen alle - omaan varpaaseeni. Mummoni katsoi minua ja sanoi: "Ilkka. Ei järki olis yhtikäs mittä, jos sitä olisis joka nupis", muistelee Ile.

Ilen juontajapari Elina kertoo, että hänen isoäitinsä oli varsinainen teräsmummo.

– Minun mummani, ja nimenomaan MUMMAni, kävi vielä yli 90-vuotiaana ympäri vuoden polkupyörällä kaupassa. Hän oli hyvin terävä päästään ja hänellä oli lähes joka asiaan jonkinlainen värssy tai laulu. Ulkoisesti hän näytti klassikkomummolta: musta körttimekko ja harmaat hiukset nutturalla. Perinteikkäästä ulkomuodostaan huolimatta, hän oli kujeileva tyyppi. Muistan kun lapsena lähdimme mumman luota kotiin, niin hän saattoi heitellä meitä lumipalloilla, kun olimme nousemassa autoon, muistelee Elina.

Juhli kanssamme mummoja  torstaina 21. marraskuuta! Mukana on monenlaisia mummoja, heti aamusta lähtien. Voit toki muistaa omaa mummoasi esimerkiksi puhelinsoitolla jo tänään.

Kilpailut

Uusimmat