Nyt puhuu sairaan lapsen äiti: Järkyttävät faktat Helsingin Lastenklinikan karmeasta kunnosta!

30.05.2012 14:45 -

Radio Novan Erikoismies Laitinen tapasi Leijonaemojen toiminnanjohtajan Janet Grundströmin, jonka pieni Samu-poika on sairastanut vakavasti koko pienen elämänsä ajan. Suomessa lapsi pääsee nopeasti hyvään ja ammattimaiseen hoitoon, mutta hoitotilat lastensairaalassa Helsingissä ovat hirvittävässä kunnossa.

Huomio! Nyt on kyse Helsingin Lastenklinikan rakennuksen erittäin huonosta kunnosta, ei millään lailla henkilökunnan ammattitaidosta. Kuuntele Janetin koskettavat faktat sairaalaan tilasta:



"Äidinrakkaus on lähes vaarallista rakkautta, mitä muihin ihmisiin tulee. Se tekee äideistä leijonia, jotka tekevät mitä tahansa lapsensa puolesta".

- Helsingin Lastenklinikalla osaava henkilökunta otti hommat hanskoihin ja sai pelastettua meidän rakkaan lapsen hengen, Janet kertoo kiitollisena.

- Kyllä Lastenklinikalle (Helsinki) pääsee. Siellä hoidetaan Suomen sairaimmat lapset, kyllä sinne aina hoitoon pääsee.

Vaikka Lastenklinikan hoito on  ensiluokkaista, on  sen tilat järkyttävässä kunnossa.

- Kyllähän siellä on aika kaoottinen se tilanne. Uusi sairaala olisi pitänyt rakentaa jo 10-vuotta sitten. Jo silloin, kun me olimme siellä vuonna 2000, oli jo putkirikkoja. Talvella oli todella kylmä olla sisällä ja kesällä siellä oli taas tukahduttavan kuuma. Nyt siellä on putkirikkoja.

- Varsinkin Lastenlinnan puolella kun ollaan oltu, niin sieltä ei tule hanasta edes vettä, koska siellä on pitänyt sulkea putket, että ei tulisi yllättäviä vaurioita.

- Katosta tulee vettä sisälle ihan siellä "uudellakin" puolella sisälle, Janet kertoo sairaalan hälyttävän huonosta kunnosta.

- HUS on tehnyt päätöksen, että uutta lastensairaalaa tarvitaan, ja vuonna 2017 tai 2018 se olisi jo käytössä. Se on kuitenkin liian myöhään, toteaa Janet.

- Ketkä päättävät näistä rakennusluvista ja muista, pitäisi kiirehtiä asiaa nopeasti. Puhutaan kuitenkin aika pienistä luvuista. Nyt pitäisi priorisoida, Janet vetoaa päättäjiin.

LEIJONAEMOT RY

Me leijonaemot olemme hyvin erilaisia vanhempia, joita yhdistää ainutlaatuinen joukko erityislapsia. Vanhempina olemme saaneet ja joutuneet kasvamaan leijonaemon mittoihin. Ilman lapsiamme emme olisi kohdanneet. Nyt me olemme toistemme turvaverkko.

LUE LISÄÄ TÄRKEÄSTÄ TOIMINNASTA TÄÄLLÄ!

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat