Mika Ikonen itketti omaa vaimoaan biisillään: "Kaikki on oolrait"

17.04.2015 13:00 -

Mika Ikonen on tehnyt musiikin parissa töitä jo vuosikymmeniä. Hänet muistetaan XL5-poikabändistä, sekä Käsityöläiset-yhtyeestä. Nyt on aika kokeilla sooloilua. Samalla etunimen c-kirjain vaihtui k-kirjaimeen. Oli jo aika!

Kuuntele koko haastattelu:



Mika Ikonen muistetaan edelleen supersuositusta XL5-poikabändistä, joka oli huippusuosittu 90-luvun alkupuolella. Onko kokoonpano kokonaan kuopattu?

— Meillä tulee 20 vuotta täyteen bändin perustamisesta vuoden vaihteessa. Viimeksi ollaan kokoonnuttu kymmen vuotta sitten. Katottiin kaikki videot ja vedettiin pienet tumut, Mika kertoo ja toteaa, että jotain keskusteluja on käynnissä.

Onko poikabändimenneisyys ollut hyvä vai huono juttu Mika Ikosen uralla jälkikäteen ajateltuna?

— Enemmän siitä on ehkä haittaa itselle. Tavallaan kaikki tuli yhtäkkiä ja helposti, tyyliin "Tottakai tämä lähtee ja tie on auki". Oma asenne ja sellainen pitkäjänteisyys on jäänyt puuttumaan, vaikka olen koko ajan tehnyt musiikkia, suositun Käsityöläiset-yhtyeen kanssa aktiivisesti keikkaileva Ikonen sanoo.



Mika Ikonen soolona

Hyväntuulinen Kaikki on oolrait on Mika Ikosen säveltämä ja sanoittama kappale, joka on kirjoitettu Mikan vaimolle viime keväänä tämän lopetettua pitkäaikaisen työsuhteensa.

— Se tuli tosi kivuttomasti. Vaimo irtisanoutui töistä ja lähti läksiäisiin. Tavallaan tein biisin lohdutukseksi. Vain yksi laini (rivi) on muutettu siitä. Hain hänet asemalta ja soitin biisin autossa. En uskaltanut laulaa sitä itse, koska olin niin tunneherkässä tilassa. Siitä tää lähti.

— Itku tuli. Molemmille, mies myöntää.

Mika Ikonen valmistelee uutta materiaalia keikkojen ohella.

— Biisejä on nyt hirveästi läjässä. Osa on jo äänitetty. Käyn edelleen Kässäreiden kanssa keikoilla, koska olen luvannut pitää huolta meidän perheen taloudesta. Uutta sinkkua pistän ulos tuossa kesän korvilla, hän lupaa.

Katso kappaleen musiikkivideo täältä

Lue myös:

XL5-yhtyeen keulakuvana tutuksi tullut Mika Ikonen palaa sooloartistina



(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat