Pertti Kurikan Nimipäivät julkaisee koko uransa kattavan kokoelma-albumin

03.03.2015 07:15 -

Suomen tämän vuoden Euroviisu-edustaja Pertti Kurikan Nimipäivät julkaisee kokoelma-albumin The Best of Greatest Hits perjantaina 8. toukokuuta. Albumi sisältää edustuskappale Aina mun pitää mukaan lukien 37 kappaletta.



- Levyhän tulee cd:nä ja tuplavinyylinä. Siinä on kaikki meidän biisit. On kiva että saatiin tehtyä greatest hits-levy. Tää on hieno muistutus suomen kansalle kun siinä on meidän vanhempia ja uudempia biisejä, kertoo laulaja Kari Aalto.

Yhtyeen rumpali Toni Välitalo lisää: Humppa on mun suosikkimusiikkia.


Pertti Kurikan Nimipäivät on herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisessä mediassa. Yhtyeestä ovat viime viikkoina kirjoittaneet muun muassa Billboard, BBC, The Guardian, Mirror, Independent, Metro UK, Buzzfeed, Consequence of Sound sekä New Zealand Herald. Yhtyeen ilosanomaa on kotimaisten julkisuuden henkilöiden lisäksi jakanut mm. legendaarinen punkyhtye Dead Kennedys.

Pertti Kurikan Nimipäivät on vuonna 2009 perustettu punk-yhtye. Bändin nokkamies Pertti Kurikka säveltää kappaleet, soittaa kitaraa ja kirjoittaa bändin sanoitukset yhdessä Kari Aallon (laulu) kanssa. Pertin ja Karin lisäksi bändiin kuuluvat Sami Helle (basso) ja Toni Välitalo (rummut). Yhtyeen sanoitukset käsittelevät kaikkea mahdollista yhteiskunnan epäkohdista aina epämiellyttäviin jalkahoitoihin asti. 

Bändi nousi kulttimaineeseen jo ensimmäisellä demollaan ”Kallioon”, jonka jälkeen bändiltä on ilmestynyt 7 EP:tä, kaksi singleä, yksi kokoelmakasetti sekä yksi kokoelma-albumi. PKN on ollut kysytty bändi myös ulkomailla. Suomen lisäksi yhtye on kiertänyt muun muassa Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Norjassa, Kanadassa, Kosovossa, Hollannissa ja Sveitsissä.

Bändistä on tehty Kovasikajuttu-niminen dokumenttielokuva, joka sai ensi-iltansa elokuvateattereissa keväällä 2012. Elokuva voitti kaksi Jussi-palkintoa (paras dokumenttielokuva sekä paras leikkaus), sekä lisäksi lukuisia muita palkintoja Suomessa ja ulkomailla. Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin ohjaaman Kovasikajutun lisäksi PKN on esiintynyt myös vuonna 2010 valmistuneessa, Pekka Karjalaisen ohjaamassa elokuvassa Vähän kunnioitusta.

Kilpailut

Uusimmat