Vapun Valtakunta Vappu Pimiä

Vapun Valtakunta

Katse kohti viikonloppua ja viikonlopun herkkuja käännetään Vapun valtakunnassa juuri ajoissa perjantaina. Vappu Pimiän keskipäivässä on mukana julkkisvieraita, hyvää ruokaa ja aiheita, joista päivän aikana puhutaan niin lounaspöydässä kuin kahvitunnillakin.

Vapun Valtakunta klo 10 - 14 perjantaisin.

Vappu Pimiä

Vappu Pimiä on jo käsite suomalaisessa mediassa ja viihteessä. Lukuisat tv- ja radio-ohjelmat ovat pysyneet neidon ohjaksissa vuosien ajan. Vapun Valtakunta-ohjelmaa on saatu Novassa kuulla jo 4 vuoden ajan. Ohjelma on tekijänsä näköinen: siviilissäkin keittotaitoinen nainen tuo salaiset reseptinsä eetteriin, ja sitä toista, vähintään yhtä tärkeätä nälkäänsä kynttiläillallisia pimiässä nauttiva nainen harjoittaa Rakkaustarina-osiossaan. Liikunta, lifestyle ja elämän eri osa-alueiden kummallisuudet ovat toki myös perjantain perustavaraa. Kuulija on Vapun paras kaveri, joka kulkee tiivisti mukana showssa. Vappu on lievästi sanottuna iloinen ihminen, joka on myös herkkä herkistymään, kyyneleiltä ei vältytä. Vappuun on erittäin helppo tutustua, jos juoksee lujaa - Vappu ei nimittäin tingi aamuisista juoksulenkeistään.

Vapun reseptit

Lasagne on monen perheen suosikkiherkku. Meillä se yleensä tehdään ihan normaaleilla lasagnelevyillä, mutta innoissani kehittelin täysin gluteenittoman version ja herkku upposi todella hyvin koko perheelle. Väleihin laitettavia vihanneksia voit vaihdella mielesi mukaan, minusta nämä öljyyn säilötyt tuovat ihanaa makua ja mehevyyttä.
Kuivakakut ovat olleet jo jonkin aikaa trendikkäitä. Itse kuulun suuriin kuivakakkufaneihin! Englantilainen hedelmäkakku on mielestäni vähän tunkkainen vihreine coctailkirsikoineen. Teinkin siitä vähän freesimmän ja raikkaamman version. Tämä kakku säilyy hyvin useita päiviä ja kestää myös pakastuksen.
Pavut ovat täynnä proteiinia ja muutenkin tosi terveellisiä ja maukkaita. Teen tätä Lähi-Idän mauin maustettua salaattia tosi usein. Syön salaattia sellaisenaan lihan tai kalan lisukkeena tai ateriana yhdessä tonnikalan kanssa.
Smoothie Bowl oli kovassa huudossa kolmisen vuotta sitten jenkeissä, josta se tietysti rantautui myös meille. Meillä tehdään Smoothie Bowlia useita kertoja viikossa iltapalaksi. Tämä on todella herkullista, terveellistä ja voit säveltää sitä loputtomiin, vain mielikuvitus on rajana!