Kuva: Vappu Pimiä

Vapun Resepti: Kanafajitat

12.05.2017 11:43 - Riikka Hagelin

Fajitaksiin voi laittaa melkein mitä vaan, perinteisesti texmex-ravintoloissa siihen kuuluu paistettua sipuli-paprikapaistosta lihan lisäksi. Minä tein tällä kertaa oikaisun ja tarjosin lisukkeena vain tuoreita vihanneksia, ne tuo ihanaa raikkautta. Guacamole pitää mielestäni aina tehdä itse, mutta salsaa voi olla valmista, tällöin homma hoituu nopeasti!

Nopeat kanafajitat 4-5 hlölle

1-2 pkt Santa Maria soft tortillas (riippuen lättyjen koosta ja syöjien nälästä)

600-700 g ohuen ohuita maustamattomia kanan fileitä/fileepihvejä

1 ps Santa Maria fajitas mausteseosta

1 prk Santa Maria chunky salsaa

1 ruukku tuoretta korianteria

1 lime

1 tuore kurkku

1 tuore paprika

salaatinlehtiä

1 prk Santa Maria refried beans

1 prk Santa Maria jalapenoja

1 prk creme fraichea

Guacamole:

3-4 avokadoa

(1rkl creme fraichea)

(1/2 tomatti)

1 valkosipulinkynsi

1 limen mehu

reilusti suolaa

vähän mustapippuria

(kuva: Vappu Pimiä)

Ripottele mausteseos kanojen päälle ja laita kanat uunivuoassa 200 asteiseen uuniin, kypsennä noin 15-20 minuuttia. Tee sillä aikaa guacamole, ohje alla. Parantele salsaa sekoittamalla siihen limen mehu ja silputtua korianteria, noin puolet puntista. Toisen puolen voit silputa kulhoon, jota jokainen voi lisätä omaan annokseen mielensä mukaan.

Pilko paprikat ja kurkut kuutioiksi ja revi salaatinlehdet. Lämmitä paputahna mikrossa.

Asettele kaikki lisukkeet omiin astioihin ja leikkaa kypsä kana suikaleiksi. Lämmitä letut pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jokaisen koota mieleisensä.

Guacamole:

Halkaise avokadot ja poista kivet. Silppua valkosipuli pieneksi. Vedä kaikki aineet tomaattia lukuun ottamatta, sekaisin sauvasekoittimella tai blenderissä. Jos et omista kumpaakaan, voit myös muussata avokadot haarukalla pieneksi. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Tarkista maku. Guacamolen pinta tummuu nopeasti, mutta se ei tarkoita, että se olisi pilalla.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat