Kuva: Nelonen

He kilpailevat suositun Petolliset-sarjan uudella kaudella

23.05.2024 12:30 - Jasmin Mikkilä

Uudella kaudella tehtävät näyttelevät entistä suurempaa roolia.

Murhamysteeri Petolliset-sarja saa jatkoa Nelosella sekä Ruudussa elokuussa. Ohjelmassa nähdään juontajana Christoffer Strandberg, joka kutsui Vanajanlinnaan 18 uutta kilpailijaa. Kilpailijoiden joukosta Strandberg valitsee uudet petolliset.  

Jone Nikula, 53, radiojuontaja

(kuva: Nelonen)

Jone Nikulan moni tuntee Radio Rockin aalloilta, mutta hänet tunnetaan myös 2000-luvun Idolsin tuomaripöydän takaa. Nikula lähtee sarjaan välinpitämättömällä asenteella, mutta pelin tiheä tunnelma ja mielenkiintoiset tehtävät vetävät Nikulaa puoleensa.

Cristal Snow, 48, poikkitaiteilija

(kuva: Nelonen)

Cristal Snow on suomalainen muusikko, ohjaaja, näyttelijä sekä juontaja. Cristal Snow uskoo toimivansa holtittomasti petollisena, ja hän myös epäilee itkevänsä pelin edetessä. Uskollisten leirissä hän kokee hyödyksi olevan hänen kykynsä ihmistuntijana.

Dan Tolppanen, "Uniikki", 42, artisti

(kuva: Nelonen)

Rap-artistina tunnettu Dan Tolppanen eli artistinimeltään Uniikki kertoo olevansa kokenut pokerinpelaaja sekä innostunut myös roolipeleistä. Petollisen rooli kuumottelee ja kiehtoo Dania samanaikaisesti, eikä hän itsekään tiedä, mikä olisi hänelle mieluisin tapa pelata. Hän kuitenkin uskoo luonteensa myötä pääsevänsä pelissä pitkälle.

Daniel Kalejaiye, 26, poliisi

(kuva: Nelonen)

Danieli Kalejaiyetä voidaan pitää jopa Suomen tunnetuimpana poliisina, sekä hän on monille myös tunnettu TikTokista nimimerkillä Konstaapeli Daniel. Hän kertoo työnsä myötä tottuneensa huomaamaan valheenpeittely-yritykset, vaikka hänelle valehteleminen voikin tuottaa vaikeuksia. Daniel kertookin, että ”pittää pittää pää kiinni ja tarkkailla”.

Fatim Diarra, 37, kansanedustaja

(kuva: Nelonen)

Fatim Diarra kertoo valmistautuneensa kisaan huolella ensimmäisen kauden katsomisen myötä. Politiikkona työskennellessään Diarra kertoo tottuneensa pitämään selkeitä ja rehellisiä puheenvuoroja samalla voittaen ihmisten luottamuksen. Pelissä häntä kiehtoo mahdollisuus kerrankin kieroilla luvan kanssa.

Maria Huntington, 26, yleisurheilija

(kuva: Nelonen)

Maria Huntington on kolminkertainen seitsenottelun Suomen mestari, joka on kilpaurheilijana tottunut kestämään painetta. Huntington kertoo myös omaavansa vahvan kilpailuvietin. Puoliso kuvailee häntä liiankin sinisilmäiseksi, mutta miten se tulee näkymään pelissä?

Juha Perälä, 41, viihdyttäjä

(kuva: Nelonen)

Radio Suomipopin Aamulypsystä tunnettu Juha Perälä kertoo olevansa niin hyvä valehtelija, että hän ajoittain valehtelee jopa itselleen. Muut pelaajat kuvailevat Perälää saippuaksi, josta ei vaan saa otetta.

Miisa Nuorgram, 31, vaikuttaja

(kuva: Nelonen)

Saamelaistaustainen vuoden naisena 2020 palkittu Miisa Nuorgram nousi julkisuuteen Diili-ohjelmasta vuonna 2018. Hän kertoo katsoneensa kaikki käsiinsä saamansa Petolliset-kaudet maailmalta. Nuorgram kertoo olevansa suoraviivainen sekä mielipiteissään vankkumaton, ja hän on valmis höykkäämään heti tilanteen tullen.

Harri Syrjänen, 54, kokki

(kuva: Nelonen)

Kokkina tunnettu Harri Syrjänen kokee edukseen hyvän loogisen päättelykykyn sekä kyvyn selvitä kiperistä tilanteista puhumalla. Hän kuvailee myös itseään hyväksi valehtelijaksi ja kokee osavansa vaikuttaa mielipiteillään muihin, mikä ilmenee jo pelin alkumetreillä.

Noora Karma, 48, mentalisti

(kuva: Nelonen)

Noora Karma on tunnettu taikuudestaan sekä ihmisten ajatuksien lukemisesta. Eniten hän pelkää joutuvansa pelissä murhatuksi tai karkotetuksi heti, sillä mentalistin leima voi pelottaa muita kilpailijoita. Hänen mielestään kuitenkin ajatustenlukutaito kuuluu ainoastaan työelämään.

Pinja Sanaksenaho, 21, somevaikuttaja

(kuva: Nelonen)

Pinja Sanaksenaho on tämän kauden nuorin kilpailija. Häneltä löytyy kuitenkin jo hyvin kokemusta realitytelevisiosta, ja Petollisiin osallistuminen on hänelle unelmien täyttymys. Hän pitää omana valttikorttinaan sitä, ettei hän ota peliä henkilökohtaiseksi. Se selviääkin pian, miten tämä onnistuu pelissä.

Rami Shikeben, "Ramses II" 32, artisti

(kuva: Nelonen)

Rami Shikeben eli artistinimeltään Ramses II nousi koko kansan tietoisuuteen Villieläin-jättihitillään. Hän kertoo olevansa innokas realityn kuluttaja, ja tämä onkin ensimmäinen kerta, kun hän osallistuu itse realityohjelmaan. Kuitenkin Shikebeniltä löytyy hyvin kokemusta seurapeleistä sekä pokeripöydistä.

Rosa Meriläinen, 47, pääsihteeri

(kuva: Nelonen)

Rosa Meriläinen on sekä ihastuttanut että vihastuttanut ihmisiä poliitikan, kulttuurin sekä viihteen saralla. Meriläistä jännittää itsehillinnän puutteensa, koska hän kokee, että osaa olla hiljaa vain lyhyen hetken. Häntä kiehtoo pelissä luvan kanssa ihmisten pelottelu konflikteilla. Hän kertookin: ”Koskaan ei pidä suuttua niin pahasti, että unohtaa kostaa.” 

Sabina Särkkä, 34, mediapersoona

(kuva: Nelonen)

Alunperin Miss Suomi -kilpailusta tutuksi tullut Sabina Särkkä kuvailee itseään empaattiseksi, hymyileväksi sekä positiivisesti. Hän kuluttaa vapaa-ajallaan paljon murhamysteereihin perustuvaa sisältöä niin lukemalla kuin katsomallakin. Särkästä tekeekin varmasti kovan kilpailijan monipuolinen kilpailurealitytausta sekä vahva kilpailuvietti.

Samuel Chime, 24, sisällöntuottaja

(kuva: Nelonen)

Tiktokista tunnettu Chimbula eli Samuel Chime on tottunut kilpailemaan, mutta hän kuvailee itseään konfliktien välttelijäksi. Hän uskoo petollisena pelaamisen olevan todella kova haaste hänen psyykkeelleensä, mutta se jää nähtäväksi, minkä roolin Chime saa.

Satu Silvo, 61, näyttelijä

(kuva: Nelonen)

Satu Silvo on monille tunnettu näyttelijä niin televisioruuduista ja kuin valkokankailtakin, ja hän on tunnettu myös ravintolayrittäjänä. Silvo pohtii, onko petollisen rooli liian rankka hänen herkälle luonteellensa. Näyttelijän taustasta saattaa kuitenkin olla pelissä apua, mutta se saattaa herättää myös paljon epäilyksiä kanssapelaajissa.

Wilma Schlizewski, 65, yrittäjä

(kuva: Nelonen)

Tatuointitaiteilijana sekä televisiojuontajana tunnettu Wilma Schlizewski uskoo, ettei kukaan kanssakilpailijoista tule pääsemään hänen ihonsa alle rauhallisuutensa sekä hyvän paineensietokykynsä vuoksi. Schlizewski uskoo myös petollisen roolin olevan kuin hänelle luotu.

Janne Puhakka, 28, ex-jääkiekkoilija

(kuva: Nelonen)

Janne Puhakka kertoo omaavansa kovan kilpailuvietin ja hyvän paineensietokyvyn, joka on hioutunut huippu-urheilu-uran aikana äärimmilleen. Puhakka kokee myös olevansa kiltti ja hyväntahtoinen ihminen ja pelitaktiikat ovat hänellä jo valmiina.

Ohjelman pelisäännöt ovat samanlaiset kuin ensimmäisellä kaudellakin. Petolliset juonittelevat, valehtelevat sekä "murhaavat" uskollisia joka yö. Samaan aikaan uskolliset yrittävät päästä petollisten jäljille samalla yrittäen karkottaa heidät pyöreästä pöydästä. Kartanon isäntä Strandberg on järjestänyt pelaajille hieman yllätyksiä, jotka sekoittavat pakkaa.

Tehtävät ovat kuitenkin yhä isommassa roolissa tulevalla kaudella. Hopeaharkkojen lisäksi niistä voi saada kilven, tikarin tai jopa arvokasta informaatiota pelistä. Kaikki tiedot voivat olla merkittäviä pelissä pysymisen kannalta. 

Lue myös: Tässä ovat uudet Amazing Race Suomi -ohjelman kilpailijat - mukana näyttelijöitä ja artisteja

Lue myös: Kohujakso poistettiin kokonaan Maria Veitolan dokkarisarjasta - MTV tuomitsee vihapuheen

Lue myös: Yllättävä muutos tulevalla Selviytyjät Suomi -kaudella

Lähde: Nelonen

Kilpailut

Uusimmat