Kuva: MTV

Suomen surkein kuski alkaa taas - ohjelman kilpailijat julki

02.04.2024 18:15 - Sanni Seppä

Ohjelman juontaa Eero Ettala. Suorituksia arvioivat puolestaan Emma Kimiläinen, Sari Nuolikoski sekä Tuomo Nikkola.

Suomen surkein kuski palaa jälleen ruutuihin. Kahdeksan surkeaa kuskia apukuskeineen ovat jälleen valmiita ottamaan ajoaiheisista tehtävistä ja autoista mittaa, kun uusi kausi starttaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 28. huhtikuuta klo 20.

Ohjelman juontajana jatkaa Eero Ettala. Kilpailijoiden suoritukset arvioivat formulakuski Emma Kimiläinen, ajoasiantuntija Sari Nuolikoski sekä ajovalmentaja Tuomo Nikkola. Suomen surkein kuski -kokemusasiantuntijoina vierailevat muun muassa Supernanny Pia Penttala, julkkispappi Kari Kanala sekä rallilegenda Marcus Grönholm.

Kuka heistä on lopulta Suomen surkein kuski? Tutustu kilpailijoihin alta.

Kuski Paolo ja apukuski Ville

(kuva: MTV)

Paolo ja Ville ovat eteläpohjanmaalaiset kaverukset pitkältä ajalta, kerrotaan MTV:n tiedotteessa. He ovat ystävystyneet Paolon vetämässä Dungeons and Dragons -roolipeliryhmässä. Ville on Paolon automekaanikko, jolle Paolo soittaa tasaisin väliajoin, kun auto tarvitsee korjausta. Ville kertoo myös, että Paoloa ei haittaa, jos auto kolhaisee tolppaa tai penkkaa parkkeeratessa - varsinkaan, jos siitä ei jää jälkeä.

”Minun mielestäni Italiassa ei olla niin tarkkoja”, Paolo puolustautuu.

Paolo pitää laulamisesta ja keskittyy siihen välillä enemmän kuin liikenteen seuraamiseen. Nähtäväksi jää miten Villen hermot pitävät apukuskin paikalla, autoiluun italialaisittain suhtautuvan Paolon kyydissä. 

Kuski Merja ja apukuski Anja

(kuva: MTV)

Merja ja Anja ovat vantaalaiset tytär ja äiti. Merja ilmoittautui itse mukaan kisaan ja yllätti äitinsä Anjan apukuskin pestillä. Merja tarvitsee mielestään rohkaisua autoilun uudelleen aloittamiseen, koska kaikki tuntuu vaikealta. Merjan edellisestä ajokerrasta on kulunut yli kymmenen vuotta. Merja on nuorempana ajanut läheltä piti -hirvikolarin

”Minua pelottaa ihan hirveästi. On niin iso kynnys edes uskaltaa lähteä ajamaan”, Merja sanoo.

”Olen ylpeä Merjasta. Hän haluaa päästä arkuudesta ja pelosta irti. On tavallaan ihana fiilis, että hän lähtee pönkittämään omaa itsetuntoaan”, Anja sanoo.

Kuski Aija ja apukuski Veera

(kuva: MTV)

Aija ja Veera ovat kouvolalainen äiti-tytär-duo. Aija on tehnyt viime aikoina pakolliset ajot automaattivaihteisella autolla. Auton käsittely on silti Anjalle vaikeaa.

”Äiti, minä ja perhe tiedostettiin, että äidin ajotaidot eivät ole loistavat”, sanoo apukuski Veera.

”Se voi olla ihan hyvä kokemus haastaa itsensä. Haluan nähdä oman ajotaidon tason”, Aija myöntää.

Kuski Sari ja apukuski Pasi

(kuva: MTV)

Sari on ajokortin hankinnan jälkeen ajanut vain muutamia kertoja vuosien kuluessa.

”En ole juurikaan ajanut autokoulun jälkeen, kuuteentoista vuoteen. Kynnys ajaa on noussut korkeaksi, enkä uskalla enää lähteä rattiin,” Sari kertoo.

Rempseä apukuski Pasi ajaa työnpuolesta paljon ja kilometrejä kertyy vuoden aikana runsaasti, joten hyviä neuvoja Sarille löytyy roppakaupalla. Mikäli Sari saa rohkeutta tarttua rattiin jälleen, helpottaa se arkea. Sarille tämä tuo motivaatiota ajotaidon virkistämiseen. 

Kuski Sonia ja apukuski Saia

(kuva: MTV)

Sonia ja Saia ovat espoolaiset siskokset. Apukuski Saia ilmoitti Sonian salaa ohjelmaan virkistämään ajotaitojaan. Hän ajattelee Suomen surkeimman kuskin olevan parempi tapa Sonialle aloittaa autoilu uudelleen kuin suoraan liikenteessä.

Sonialla on takanaan kahdeksan vuoden ajotauko. Ensin ulkomailla asumisen vuoksi ja Suomeen palattuaan hänellä ei ole ollut autoa. Siskokset hakevat Sonian ajamiseen varmuutta ja rohkeutta palata turvallisesti liikenteeseen.

Kuski Essi ja apukuski Simo

(kuva: MTV)

Essi ja Simo ovat helsinkiläiset sisarukset. Heitä yhdistää huumorintaju ja positiivinen elämänasenne. Essin kerrat auton ratissa on laskettavissa yhden käden sormilla inssiajon jälkeen.

”Olen epävarma ja enkä handlaa ajamista. Toisilla meinaa tulla rattiraivo kyydissäni. Kortin saannin jälkeen mietin, olenko valmis liikenteeseen”, Essi pohtii.

Simoon Essi luottaa kuskina ja apukuskina. ”Yhdessä laitettiin hakemus. Essi luottaa minuun ja on ollut kyydissäni useasti”, Simo vahvistaa.

Essin toinen apukuski on hänen ystävänsä äiti Maarit, joka nauttii eläkepäivistään ja autoilee säännöllisesti.

Kuski Nina ja apukuski Jenna

(kuva: MTV)

Nina ja Jenna ovat vauhdikas kaksikko Vantaalta. Tämän parin kohdalla hersyvä nauru ja suuret tunteet ovat taattua laatua. Läheinen äiti-tytär-suhde on mutkaton ja lämmin.

”Odotan, että äiti vetää täysillä. Kaasun käyttö on ongelma. Hän ajaa normaalisti pyörällä ja silloinkin täysillä”, Jenna sanoo.

Jenna on ilmoittanut äitinsä mukaan, sillä ainainen kuljettajan rooli on alkanut kyllästyttämään. Nina luottaa, että he selviävät ajohaasteista helposti, vaikka autoilussa on ollut pitkä, parinkymmenen vuoden tauko.

Kuski Kaisa ja apukuski Hannu

(kuva: MTV)

Kaisa ja Hannu ovat aviopari Espoosta. Parkkihallit ovat Kaisan pahin painajainen. Hän ei tehnyt taskuparkkia edes autokoulussa. Tankilla käydessä Kaisa odottaa, että joku muu tulee tankkaamaan hänen puolestaan ja kaupungilla ajaessa muu liikenne pelottaa.

”Vauhti on minulle haaste, nopeat ratkaisut ovat vaikeita. En myöskään osaa peruuttaa, ainakaan suoraan”, Kaisa kertoo.

Kaisan apukuski Hannu on eläkkeellä oleva bussikuski: ”Olen yleensä meillä ratissa, kun olen ajanut paljon. Pelottaa muiden kyydissä – ammattitauti”, Hannu naurahtaa.

Hannun ja Kaisan tavoitteena on saada Kaisan ajamiseen lisää rohkeutta ja ripeyttä. 

Lue myös: Uusi draamasarja pureutuu hurjaan suuronnettomuuteen - pääosissa Leena Pöysti ja Mikko Kauppila

Lue myös: Barbie-huuman jälkimainingeissa suunnitellaan elokuvaa The Sims-pelistä - takana sama tuotantoyhtiö

Lue myös: Netflixin hittisarja saa odotettua jatkoa - uusi kausi on kuitenkin poikkeuksellinen

Kilpailut

Uusimmat