Kuva: Laura Kiuru

Antti Tuisku yllättää ja hyppää huippu-urheilijan elämään: "Elämäni vaativin matka"

05.02.2024 08:15 - Reija Saarinen

Tuiskun mukaan hänen tarkoituksenaan on osallistua vuoden 2025 hiihdon SM-kisoihin.

Antti Tuisku, 39, julkaisi viime viikolla vihjailevan päivityksen uransa uudesta suunnasta. Mystinen päivitys sai monet pohtimaan sitä, tekeekö artisti mahdollisesti paluun lavoille, mutta totuus oli täysin toinen.

Eilen Tuisku kertoi Instagram-tilillään hyppäävänsä täysillä mukaan huippu-urheilijan elämään. 

"Nyt se on virallista; yksi elämäni suurimmista haaveista toteutuu, kun hyppään 110%:sti huippu-urheilijan elämään ja matka kohti vuoden 2025 hiihdon SM-kisoja starttaa. Tämä on heittämällä elämäni vaativin matka, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Haluan nähdä, mitä tällainen wannabe hiihtofani voi saada vuodessa aikaan, kun kaikki tehdään huippuammattilaisten avulla, niin kuin kuka tahansa ammattihiihtäjä. Haluan itse kokea ja myös näyttää ihmisille, mitä ihailemieni huippu-urheilijoiden elämä on ja mitä se vaatii", Tuisku kirjoitti julkaisussaan.

Tuiskun mukaan yksi hänen tavoitteistaan on myös avata itselleen ja muille sitä, kuka todella on Antti Tuisku.

"Haluan fyysisen ja henkisen itseni likoon laittamisen kautta löytää vastauksia siihen, miksi halusin lopettaa artistiurani huipulla ja mihin oikeastaan väsyin… Tämä on ennen kaikkea matka itseeni ja omiin rajoihini sekä jos pystyn tuomaan huippu-urheilua ja liikuntaa ylipäänsä lähemmäs jokaisen ihmisen arkea ja elämää, olen onnistunut."

Tuiskun ilmoitus on otettu suurella innolla vastaan hänen seuraajiensa keskuudessa. 

"Lakki päästä. Oot kova ukko."

"Ihanaa, että uskallat lähteä tavoittelemaan unelmiasi."

"Olet hieno esimerkki siitä, että jokainen voi toteuttaa unelmiaan."

Julkaisun sekä kaikki kommentit pääset katsomaan alta. Jos julkaisu ei näy, löydät sen myös täältä

Tuisku lopetti artistiuransa viime kesänä. Viimeisen keikkansa hän veti Turun Ruisrockissa heinäkuussa. 

"Tänään se päättyy, vajaa 20 vuotta kestänyt laulajan urani. Elämänvaihe, joka on koulinut minusta sen ihmisen, joka olen tänä päivänä. Joku muu osaa arvioida sitä paremmin kuin minä itse, mutta hymyilen kun katson peiliin; "selvisit monista kuopista, säilytit lapsen innon ja uteliaisuuden loppuun asti ja muodostit lukemattomia äärimmäisen merkityksellisiä ihmissuhteita, jotka jäävät elämään ja ennen kaikkea- osasit nauttia ihmisistä, musiikista ja vuorovaikutuksesta täysillä loppuun asti". Se on paljon se," Tuisku kirjoitti tuolloin Instagramiin.

 

Tuisku nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2003 Idols-kisan myötä. Uransa aikana hän julkaisi kaikkiaan 10 albumia, joista jokainen on myynyt vähintään kultaa.

Lue myös: AL: Antti Tuisku jättää Suomen taakseen - "Kyllä minä olen lopettamassa ihan oikeasti"

Lue myös: Antti Tuisku esiintyi viimeistä kertaa - koskettavat kuvat julki

Kilpailut

Uusimmat