Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri

Helsingin Kaupunginteatteri tuo Suomeen maailman lavoilta tunnetun suurmusikaalin

27.11.2023 17:15 - Minttu Tikkanen

Moulin Rouge! perustuu samannimiseen hittielokuvaan vuodelta 2001.

Helsingin Kaupunginteatteri tuo Suomeen maailmalla menestyneen suurtuotannon Moulin Rouge! Musikaalin.

Musikaalia esitetään ympäri maailmaa, mutta Helsingin Kaupunginteatterin johtaja Kari Arffman vakuuttaa, että Suomen versio ei tule kalpenemaan lainkaan muiden rinnalla.

"Olen iloinen, että pääsemme hyvien kansainvälisten suhteidemme ansiosta ja pitkällisen työn tuloksena tuomaan tämän Anders Albienin ohjaamaan villin musikaaliherkun Suomeen ja Helsingin Kaupunginteatterin yleisölle. Olen nähnyt musikaalin sekä Broadwaylla että Lontoossa ja me teemme tästä sellaisen spektaakkelin, ettei yleisön tarvitse enää matkustaa Helsinkiä kauemmas nähdäkseen kansainvälisen tason huippushown", Arffman kommentoi.

Musikaali kuljettaa katsojan mukanaan 1800-luvun yökerhon maailmaan höystettynä tanssilla, laululla ja suurella rakkaustarinalla. Teos on myös ladattu täyteen mahdollisesti maailman kuunnelluimpia hittejä, sillä se tulee pitämään sisällään musiikkia muun muassa sellaisilta maailmantähdiltä kuin David Bowie, Lady Gaga, Sting, Rihanna, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Madonna, Whitney Houston, Elton John ja Adele.

Musikaali toteutetaan pohjoismaisena yhteistyönä, johon osallistuvat Suomen lisäksi Norja, Tanska ja Ruotsi. Musikaalin esiintyjät julkistetaan keväällä 2024 ja ensi-iltansa teos saa Helsingin Kaupunginteatterilla 29. elokuuta 2024. 

Moulin Rouge on alun perin Baz Luhrmannin ohjaama Oscar-palkittu elokuva vuodelta 2001. 

Lue myös: Aku Hirviniemen korvaa Helsingin Kaupunginteatterilla Jussi-palkittu näyttelijä: "Mukava palata"

Lue myös: Aku Hirviniemi pois teatterinäytelmästä viestikohun vuoksi: "Emme hyväksy epäasiallista käytöstä"

Korjattu 28. marraskuuta: Tieto elokuvan voittamista Oscar-palkinnoista.

Kilpailut

Uusimmat