Kuva: YouTube / Elokuviin | Aurora Studios

Juice Leskisen lastenkirjatrilogiaan pohjautuva elokuva Räkä ja Roiskis sai vihdoin trailerin - katso

07.10.2023 10:15 - Sanni Seppä

Elokuvaa tähdittävät muun muassa Hugo Komaro, Urho Kuokkanen ja Pekka Strang.

Teemu Nikin ohjaama lastenelokuva Räkä ja Roiskis saa ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 19. tammikuuta. Maailman ensi-iltansa se sai Locarnon elokuvajuhlilla elokuussa. Elokuva pohjautuu Juice Leskisen kirjoittaman Räkä ja Roiskis -lastenkirjatrilogian hahmoihin.

Kokoperheen seikkailuelokuvan päärooleissa nähdään Hugo Komaro ja Urho Kuokkanen. Elokuvaa tähdittävät myös Pekka Strang, Kati Outinen, Marja PackalénKati OutinenSampo Sarkola, Petteri PenniläElina Knihtilä ja Matti Onnismaa.

"Veljekset Räkä ja Roiskis (Komaro ja Kuokkanen) matkustavat talvilomalle mumminsa luo Suuveden pikkukaupunkiin. Perillä he huomaavat, että ennen niin tuiki tavallisessa kaupungissa on kaikki vähän vinksallaan. Kaikkein omituisinta on se, että kaupungista häviää reikiä. Räkä ja Roiskis ryhtyvät selvittämään asiaa ja pääsevät paikallisen hammaslääkärin Migrén Juniorin (Strang) jäljille. Tutkimukset uhkaavat kuitenkin kariutua, kun sottapytty Räkä ja huolellinen Roiskis ajautuvat kahnauksiin keskenään. Miten Suuvesi saadaan ennalleen ja reiät takaisin paikoilleen, jos pojat eivät pysty tekemään yhteistyötä? Maailmanmenon voi palauttaa ennalleen vain veljesten yhteispelillä", elokuvan juonta kuvaillaan Elokuvasäätiön tiedotteessa.

Nikki on ohjannut urallaan useita menestyneitä elokuvia, mutta Räkä ja Roiskis on ohjaajan ensimmäinen lastenelokuva.

"Halusin leikkiä visuaalisuudella ja tehdä jotain hyvin erilaista - mikä siihen sopisikaan paremmin kuin fantasiaelokuva perheille", ohjaaja Nikki kertoo tiedotteessa.

"Ihanaa, että saimme tehdä Juicen fantastisista kirjoista meidän näköisemme leffan. Enpä usko, että minkään ikäinen katsoja tulee tähän ilotulitukseen pettymään", tuottaja Jani Pösö iloitsee. 

Voit katsoa elokuvan tuoreen trailerin alta tai painamalla tästä.

Lue myös: Suositusta Only Murders in the Building -sarjasta on tilattu neljäs kausi

Lue myös: Näyttelijäpariskunta Adam Devine ja Chloe Bridges odottavat lasta - "Olemme raskaana!"

Lue myös: Ensimmäiset vihjeet uusista UMK-kilpailijoista nyt julki - "Mukana kahden nimekkään artistin yllättävä duo"

Kilpailut

Uusimmat