Kuva: Nelonen

Antti Holma ja Kari Ketonen näyttelevät fiktiosarjassa ensi kerran yhdessä: "Komedian kuninkaallisia"

31.05.2023 13:15 - Minttu Tikkanen

Sarja esitetään ensi keväänä.

Sarja tuskin voi olla muuta kuin viihdyttävä, jos sen pääosissa nähdään maan tunnetuimmista koomikoista sekä Kari Ketonen että Antti Holma yhdessä. Kurjen kirous -uutuusdraamakomediassa näin on, sillä kaksikko näyttelee ensi kerran yhdessä fiktiosarjassa.

Ruudun alkuperäissarja kertoo Ketosen esittämästä näyttelijän ammatissa pinnistelevästä Aki Kurjesta, joka tuntee junnaavansa paikoillaan isojen roolien mennessä aina toisille. Pian Kurjelle selviää, että joku todella on langettanut hänen ylleen kirouksen ja vihamiehiä eli mahdollisia epäiltyjä hahmolla riittää vaikka muille jakaa. Kurjen rinnalla häärii kaikissa käänteissä Holman esittämä manageri.

Draamakomedian kuvaukset ovat alkaneet Helsingissä, ja nähtäville se tulee keväällä 2024. Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Niklas Lindgren, jonka aikaisempiin töihin kuuluu muun muassa viime vuonna ilmestynyt elokuva Huonot naiset.

Yhdysvalloissa asuva Holma kertoo Nelosen tiedotteessa, että sarjan kuvaukset olivat hyvä syy matkustaa Suomeen joksikin aikaa.

”Menestys kiinnostaa! Varsinkin silloin, kun sitä ei ole, tiedän sen omasta kokemuksesta. Kannattaako menestystä edes tavoitella? Sitä taas en tiedä, mutta Niklas Lindgrenin ihmeelliset aivot ovat luoneet kysymyksen ympärille niin mainion sarjan, että oli helppo päätös luopua hetkeksi kalifornialaisen eläkeläisen arjesta ja palata Suomeen tutkimaan asiaa komediallisen draaman keinoin", Holma kertoo.

Myös Ketonen kuvailee käsikirjoituksen olevan niin hauska, että näyttelijät ovat viihtyneet sen äärellä erityisen hyvin.

On ollut mahtavaa työskennellä jo pitkän aikaa juuri tämän sarjan parissa. Niklas Lindgrenin viiltävä ja hauska tarina on koko kansan draamaa, jota tekee huipputekijöistä koostuva tiimi. On vilpitön ilo tulla joka aamu töihin!”, Ketonen kertoo tiedotteessa.

Lindgren puolestaan on innoissaan erityisesti siitä, että pitkästä urastaan huolimatta Ketosta ja Holmaa ei ole koskaan aiemmin nähty yhdessä näyttelemässä fiktiosarjassa.

”Kari Ketonen ja Antti Holma ovat kotimaisen komedian kuninkaallisia, joita ei olla ennen nähty fiktiosarjassa yhdessä. On ollut suuri ilo saattaa heidät viimein yhteen. Yhdessä sarjan muiden upeiden näyttelijöiden kanssa olemme luoneet draamakomedian, joka naurattaa ja koskettaa, mutta toivon mukaan myös herättelee pohtimaan mitä menestys on ja miksi meillä on niin pakonomainen tarve tavoitella sitä", Lindgren kuvailee.

Sarja esitetään Ruudussa keväällä 2024.

Lue myös: Kari Ketosen odotettu esikoiselokuva ilmestyy pian: "Ihmiset saavat ajatella, mitä haluavat"

Lue myös: Arvostelu: Huonot naiset saa nauramaan kippurassa, vaikka aihe taustalla on vakava

Lue myös: Antti Holma juontaa pian uutuusohjelmaa, jota ei ole Suomessa aiemmin nähty

Kilpailut

Uusimmat