Kuva: Yle / Nelli Kenttä

Portion Boysin Mikael Forsby kommentoi vaimonsa kohtaamaa rajua kiusaamista: "Aiheuttanut itsessäni suunnattomasti vihaa"

17.02.2023 16:15 - Iiro Myllymäki

Forsbyn vaimo ja bänditoveri Tiina Forsby on ollut nettivihakohun keskiössä UMK-osallistumisen myötä.

Portion Boys -yhtye on mukana Uuden musiikin kilpailussa, jossa ratkeaa Suomen seuraava euroviisuedustaja. Yhtye esittää Samaa taivasta katsotaan -kappaleensa UMK-finaalissa 25. helmikuuta.

Bändin ainoa naispuolinen jäsen JaloTiina, eli Tiina Forsby, on saanut osakseen asiatonta kommentointia netissä, ja hän on nostanut saamiaan kiusaamiskommentteja esille sosiaalisessa mediassa. Nainen on kertonut, että kommenteissa ja yksityisviesteissä on parjattu muun muassa hänen ulkonäköään, persoonaansa, puheääntään ja rooliaan yhtyeessä. Mukana on ollut myös tappouhkauksia.

Yhtyeen säveltäjä-tuottaja ja Tiinan aviomies Mikael Forsby, taiteilijanimeltään El Meissel, kertoo Radio Novan Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa, että yksittäiseen bändin jäseneen kohdistuvia, henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja on vaikeampi sulkea mielestään kuin musiikkiin kohdistuvaa arvostelua.

- Se menee niin henkilökohtaiselle tasolle, ja silloin tilanne muuttuu ihan täysin. Se on aiheuttanut itsessäni suunnattomasti vihaa ja kaikennäköisiä tunteita, epäoikeudenmukaisuuden tunteita ja kysymyksiä, että miksi ihmeessä, Mikael Forsby sanoo Esko Eerikäisen haastattelussa.

Portion Boys juhli Emma Gaalassa aiemmin helmikuussa. Mikael ja Tiina Forsby ovat kuvassa toisena vasemmalta. (kuva: Rebekka Silvennoinen)

Miehellä on näkemys siitä, mitä vihakommentoijat tavoittelevat viesteillään.

- Luulen, että tarkoitus on horjuttaa meidän dynamiikkaamme ja estää meitä tekemästä meidän työtämme.

Myllytyksen lopputulos on kuitenkin ollut päinvastainen.

- Tämä vahvistaa meitä ja tuo meitä vielä enemmän yhteen. Olemme niin tiivis porukka, ettei tätä voi rikkoa, Forsby sanoo.

Lupa räjähtää

Mies on aiemmin puolustanut vaimoaan kiusaamiskohun keskellä muun muassa Tiina Forsbyn Instagram-tarinoissa ja vedonnut ihmisiin, jotta he lopettaisivat törkykommenttien lähettämisen. Tiina on ollut avoin siitä, miten surullinen mieli hänelle on kommenteista tullut. Mikael Forsby sanoo Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa, että pariskunta on luottanut vaikeina aikoina täyteen avoimuuteen.

- Puhumme tosi paljon. Meillä on sellainen, että saa avautua ja kun olemme yhdessä, on täysi lupa vaikka räjähtää ihan täysin ja purkaa kaikki tunteet, Forsby sanoo.

Samalla mies painottaa, että koko yhtye on ollut Tiinan tukena ja taistelu kiusaajia vastaan on heille kaikille yhteinen.

Portion Boys on treenannut ahkerasti UMK:ta varten, ja show alkaa olla hyvässä valmiudessa. Toiveissa on tietenkin UMK-voitto.

- Meillä on tosi iso luotto siihen, että tulemme tarjoamaan siellä parasta itseämme. Emme pysty vaikuttamaan lopputulokseen muuten kuin että annamme kaikkemme. Lopputulos on mikä on, emmekä sen enempää mieti sitä. Totta kai olisi äärettömän siistiä voittaa, mutta siellä on tosi kovia kilpailijoita, Forsby sanoo.

Portion Boys -yhtye kommentoi kiusaamiskohua Voice.fi:n haastattelussa Emma Gaalassa aiemmin helmikuussa. Tämän haastattelun pääset kuuntelemaan alta tai Podplaysta tästä linkistä.

Mikael Forsbyn Sunnuntaibrunssi-haastattelu kuullaan sunnuntaina 19. helmikuuta Radio Novalta kello 10-12, ja haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan myös Podplayssa.

Voice.fi, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Portion Boysin JaloTiina kertoo, miten jaksaa nettivihakohun keskellä - "Näin rajut asiat menevät ihon alle"

Lue myös: Portion Boysin naisjäsen JaloTiina ottaa kantaa kohtaamaansa nettivihaan: "Satuttaa minua todella paljon"

Kilpailut

Uusimmat