Kuva: AOP / EPA-EFE

Näyttelijä Alec Baldwinia päädyttiin syyttämään kuolemantuottamuksesta ammutun elokuvaajan onnettomuudessa

20.01.2023 19:15 - Minttu Tikkanen

Halyna Hutchins menehtyi lokakuussa 2021 Rust-elokuvan kuvauksissa.

Traagisissa Rust-elokuvan kuvauksissa lokakuussa 2021 menehtyneen elokuvaajan Halyna Hutchinsin tapauksessa ollaan etenemässä oikeuskäsittelyyn.

Kuoleman aiheuttaneen aseen vahingossa laukaissutta näyttelijä Alec Baldwinia päätettiin vahingosta huolimatta syyttää kuolemantuottamuksesta. Samoin syytetään kuvauksissa aseiden käsittelystä vastannutta Hannah Gutierrez Reedia, jonka oli määrä tarkastaa aseiden vaarattomuus.

Jos heidät todetaan oikeudessa syyllisiksi, voi Baldwinia ja Gutierrez Reediä odottaa pisimmillään 18 kuukauden vankeusrangaistus sekä lisäksi yli 4600 euron arvoinen sakkorangaistus. 

Baldwinia edustava lakimies Luke Nikas on kuitenkin sitä mieltä, että syyte on perätön, sillä Baldwin luotti kohtausta kuvatessaan siihen, että ase todellakin on vaaraton, kuten hänelle kerrottiin. Myös Baldwin itse on nostanut syytteet useita setissä työskennelleitä vastaan heidän huolimattoman aseenkäsittelynsä vuoksi.

- Herra Baldwinilla ei ollut mitään syytä olettaa, että aseessa tai missään kuvauspaikalla on oikeita luoteja. Hän luotti ammattilaisiin, jotka vakuuttivat hänelle, ettei aseessa ole oikeita panoksia. Aiomme taistella näitä syytteitä vastaan ja voittaa, Nikas toteaa. 

Myös ohjaaja Joel Souza loukkaantui samassa onnettomuudessa, mutta hänen suhteensa ei olla nostamassa syytteitä.

Lue myös: Itkuinen Alec Baldwin vakuuttaa rankassa haastattelussa: "En vetänyt liipaisimesta"

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat