Kuva: AOP

Yle: Vaikuttaja Nata Salmelan vauva tienasi ensimmäisen vuotensa aikana 60 tuhatta: "Menevät suoraan hänelle"

02.12.2022 13:15 - Minttu Tikkanen

Salmela ei näe lapselle koituvan suurta haittaa sosiaalisessa mediassa näkymisestä.

Gogin kantabaari -keskusteluohjelmassa tämän viikon vieraat vaikuttaja Nata Salmela ja näyttelijä Riku Nieminen pohtivat juontaja Gogi Mavromichalisin kanssa muun muassa sitä, miksi kumpainenkin vieraista jakaa tai on jakamatta lapsistaan kuvia sosiaalisessa mediassa.

Nieminen ei halua näyttää lastensa kasvoja, kun taas Salmela on puolestaan sitä mieltä, että siitä on myös lapselle selkeä hyöty, joka olisi hullua jättää käyttämättä. Salmela viittaa sosiaalisessa mediassa tekemiinsä lukuisiin kaupallisiin yhteistöihin, joista osassa hänen lapsensakin esiintyy. Kampanjoista, joissa myös lapsi esiintyy, tulot menevät suoraan lapselle itselleen.

- Mulla on todella selkeä rahallinen hyöty, ne rahat menevät suoraan hänelle, Salmela sanoo. 

Salmelan vauva ehtikin tienata ensimmäisen elinvuotensa aikana pelkillä äitinsä sosiaalisen median kaupallisilla yhteistöillä enemmän kuin todella moni aikuinen suomalainen vuodessa.

- Minun vauvani tienasi 60 tuhatta euroa ensimmäisen elinvuotensa aikana, Salmela naurahtaa.

Koko summa meni suoraan lapselle. Salmela kertoo muun muassa sijoittaneensa osan rahoista lapsen rahastoihin ja ostaneensa hänelle jo asunnon. Salmelan mielestä päätös lapsen kuvien julkaisemisesta on siksi helppo.

- Se on suora positiivinen kassavirta lapsen tulevaisuuteen, hän perustelee.

Salmela ei myöskään ymmärrä, miksi kuvista olisi lapselle varsinaista haittaa. Hän muistuttaa, että pelkkien kuvien perusteella lapsesta ei vielä voi tietää paljoakaan.

- Somesta tulee ihmisille myös aika harhainen käsitys, kuinka paljon sinne oikeasti jakaa mitään. Joku tietää lapseni lempinimen, millaisia vaatteita hänellä on joskus ollut päällä ja miten hän on joskus syönyt nakkia, eiväthän he tiedä lapsesta oikeasti yhtään mitään, Salmela selittää. 

Lue myös: Yle: Salkkareiden saunakuvaukset saivat Gogi Mavromichalisin osalta nolon käänteen - "Traumaattinen kokemus"

Kilpailut

Uusimmat