Kuva: Mikko Räsänen

Taiteilija Jope Ruonansuusta tehdään dokumenttielokuva: "Tunteikas produktio"

01.12.2022 13:15 - Minttu Tikkanen

Elokuvassa ääneen pääsevät Ruonansuun läheisesti tunteneet ihmiset.

Edesmenneen taiteilija Jorma "Jope" Ruonansuun elämästä ja urasta kertova dokumenttielokuva Jope ite saa ensi-iltansa ensi vuoden alussa.

Dokumenttia on on ollut käsikirjoittamassa Ruonansuun ystävä Mikko Räinä, joka kuvailee tiedotteessa projektin olleen tunteikas ja osa surutyötä ystävän poismenosta.

"Tämä oli tunteikas produktio, joka oli osittain surutyötä, Jopen poismenon suremista. Matkan varrella löytyi paljon uusia asioita Jopen elämästä, etenkin lapsuudesta ja nuoruudesta. Sieltä löytyi jopa varsinaisia ’aarteita’ dokumentin kerronnan tueksi. Perusmielikuva Jopesta herkkänä ja sydämellisenä ihmisenä vahvistui. Tiesin etukäteen niin sanotut isot linjat, mutta monien yksityiskohtien kautta piirtyi erittäin tarkka kuva Jopen juurista ja syistä, miksi hänestä tuli Jope", Räinä kuvailee tiedotteessa.

Lisäksi elokuvan aikana kuullaan muidenkin taiteilijan tunteneiden ihmisten kuten Sakari Kuosmasen, Ilkka Vainion, Vicky Rostin, Mato Valtosen ja Timo Koivusalon tarinoita hänestä. Dokumentti koostuu myös arkistomateriaaleista, joista osa on jopa ennennäkemättömiä.

Ruonansuu tuli tunnetuksi muun muassa näyttelijänä, muusikkona ja imitaattorina. Yleisö rakasti hänen sketsejään, mutta Ruonansuu itse halusi myös olla vakavasti otettava taiteilija, mitä hän toi esiin muun muassa musiikillaan.

Elokuva saa ensi-iltansa 10. helmikuuta 2023. Trailerin voit katsoa alta tai täältä.

Lue myös: Vesa-Matti Loirista uusi dokumenttielokuva - "Dokumentin sävy kiteytyy sen nimeen"

Kilpailut

Uusimmat