Kuva: AOP

MTV: Suomalaiset sortuvat yhteen tiettyyn mokaan ruoanlaitossa, kertoo Jyrki Sukula

19.10.2022 11:15 - Lauri Kujanpää

Sukula asuu perheineen Italiassa Piemontessa ja tuntee sikäläiset tavat suhtautua ruokaan.

Tv:stä tuttu huippukokki Jyrki Sukula, 57, asuu nykyään Italiassa ja mies saapui vastikään tyttärensä kanssa Suomeen seuraamaan Tanssii tähtien kanssa -kilpailua katsomosta.

Sukula kertoo MTV:n haastattelussa, että häntäkin on pyydetty ohjelmaan mukaan.

- Minua pyydettiin toiselle kaudelle tanssimaan, mutta pupu tuli siinä vaiheessa pöksyyn. Olen tyytynyt vain katsomaan ohjelmaa, Sukula nauraa.

Sukula on työskennellyt pitkään ruoan parissa. Mies kertoo, että suomalaiset sortuvat yhteen tiettyyn mokaan, kun he laittavat ruokaa kotonaan.

- Rohkeus ja sen puute. Ruoanlaitosta tulee tylsää, kun siitä ei tee itselleen innostavaa. Pikkuhiljaa kaista kapenee ja ruokalajit ovat aina samoja. Tiedämme suomalaisten kulutuksesta sen, että alamme toistaa samoja ruokia ja tehtävien ruokien määrä on aika pieni, Sukula pohtii.

Sukula asuu perheineen Italiassa Piemontessa ja tuntee sikäläiset tavat suhtautua ruokaan. Sukula kertoi vuonna 2022 Voice.fi:lle, että Italiassa paikallisuus määrittää paljon ruokakulttuuria. Reseptit ja raaka-aineet vaihtelevat maakunnittain, mutta asenteessa ruokaan voi nähdä koko kansaa yhdistäviä tekijöitä.

Lue myös: Italian ruokakulttuurissa on piirre, joka yllättää monet ulkomaalaiset - Jyrki Sukula kertoo

Lue myös: Jyrki Sukula Atlantin yli -sarjasta: "Olisin nauttinut älyttömästi, jos ei olisi tarvinnut kokata"

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat