Kuva: AOP

Donald Trump pöyristyi Joe Bidenin istumapaikasta kuningatar Elisabetin hautajaisissa

20.09.2022 12:15 - Iiro Myllymäki

Entinen presidentti kirjoittaa, että häntä ei olisi asetettu istumaan niin taakse hautajaisissa.

Maanantaina 19. syyskuuta järjestettiin kuningatar Elisabetin hautajaistilaisuus Westminster Abbeyssa. Paikalla oli arviolta 500 arvovierasta Britannian ulkopuolelta. Myöhemmin illalla kuningatar siunattiin haudan lepoon pelkän lähipiirin läsnä ollessa Windsorissa Pyhän Yrjön kappelissa.

Mukana Westminster Abbeyn hautajaistilaisuudessa olivat muun muassa Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja hänen puolisonsa Jill Biden. Yhdysvaltain edellinen presidentti Donald Trump on nyt pilkannut Bidenia tämän istumapaikan takia hautajaisissa. Asiasta uutisoi muun muassa Telegraph. Trumpia itseään ei ollut kutsuttu hautajaisiin.

Joe ja Jill Biden saapumassa kuningatar Elisabetin hautajaisiin. (kuva: AOP)

Trump jakoi omassa sosiaalisen median alustassaan Truth Socialissa päivityksen, jonka kuvaan oli merkitty nuolella presidenttiparin sijainti. Bidenit istuivat 14. rivillä. Tämä on Trumpin mielestä osoitus siitä, että Yhdysvaltojen arvostus on vähentynyt Bidenin astuttua presidentin tehtäviin.

”Tämä on tapahtunut Amerikalle vain kahdessa vuodessa. Ei mitään kunnioitusta!” Trump kirjoittaa.

Trump uskoo, että hän itse olisi päässyt keskeisemmälle sijainnille istumapaikoissa.

”Jos minä olisin presidentti, minua ei olisi laitettu niin kauas ja meidän maamme olisi hyvin erilainen kuin se on nyt. Kiinteistöbisneksessä, politiikassa ja elämässä pätee se, että sijainti on kaikki”, Trump päättää kirjoituksensa.

Yhdysvaltain presidenttipari istui Sveitsin presidentin Ignazio Cassisin vieressä. Heidän edessään puolestaan istui Puolan presidentti Andrzej Duda. Ensimmäiset rivit oli varattu protokollan mukaan Kansainyhteisöön kuuluvien maiden johtajille.

Lue myös: Sauli Niinistö muistelee kuningatar Elisabetia somessa - nostaa esiin esimerkillisen luonteenpiirteen

Lue myös: Arkkipiispalta koskettava saarna kuningatar Elisabetin hautajaisissa - toisti kuningattaren kuuluisat sanat

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat