Kuva: AOP

Ensi Euroviisuissa on edelleen monta kysymysmerkkiä - Britannialla vaikeuksia löytää sopiva areena

12.08.2022 21:15 - Minttu Tikkanen

Euroviisujen tieltä joudutaan todennäköisesti perumaan jotain muuta.

Ensi vuoden Euroviisut järjestetään poikkeuksellisesti Britanniassa, vaikka Ukraina nappasi voiton tämän vuoden kilpailussa. Vallitsevan sotatilanteen vuoksi Ukraina ei kuitenkaan kykene isännöimään seuraavia kisoja.

Vaikka isäntämaa on nyt jo varmistunut, liittyy viisujärjestelyihin silti edelleen paljon kysymysmerkkejä. BBC uutisoi, että Britannia on esimerkiksi kohdannut ongelman tapahtumapaikkaa etsiessään, mikään suurtapahtumalle kooltaan sopiva areena ei ole vapaana Euroviisujen aikaan.

Syynä areenojen kireille aikatauluille on se, että Euroviisut vaatii varsinaisen finaalipäivän lisäksi jopa viikkojen varauksen areenalle. Tapahtuman järjestäjät haluaisivat areenan Euroviisujen käyttöön peräti 6-8 viikoksi ennen varsinaista kilpailua. Pelkän lavan ja katsomon pystyttämiseen humahtaa helposti kolmekin viikkoa, minkä jälkeen tarvitaan muutamia viikkoja erilaisille harjoituksille. Näin pitkän tyhjän aikavälin löytäminen brittiläisiltä areenoilta onkin osoittautunut lähes mahdottomaksi.

Peruutuksia luvassa

BBC:n artikkelin mukaan onkin tässä vaiheessa jo varsin varmaa, että joitakin aiemmin sovittuja tapahtumia on peruttava tai siirrettävä Euroviisujen tieltä. Peruutusuhan alla voisi näin olla isoja ja nimekkäitäkin tapahtumia kuten esimerkiksi Elton Johnin konsertti.

Järjestäjäkaupunkikaan ei ole vielä tiedossa, mutta halukkaiden joukosta on BBC:n mukaan karsittu seitsemän, joista jokin tulee kilpailun järjestämään. Euroviisut 2023 tullaan siis näkemään Birminghamissa, Glasgow'ssa, Leedsissa, Liverpoolissa, Manchesterissa, Newcastlessa tai Sheffieldissa.

Lue myös: Ukrainan viisubiisi sai tunteikkaan, sodasta kertovan musiikkivideon - kerännyt miljoonia katseluja

Lue myös: Blind Channel ei enää muistele Euroviisuja - "Se oli vain promokeikka"

Lähteet: BBC, BBC

Kilpailut

Uusimmat