Kuva: Madonna / Ricardo Gomes / YouTube

Madonna ei suostu myymään omaa musiikkituotantoaan - "Omistajuus on kaikki kaikessa"

31.07.2022 09:15 - Jenni Tuusjärvi

Madonna ei aio luopua omasta musiikkituotannostaan, vaikka viime vuosina artisteille on maksettu suuria summia tuotantojen tekijänoikeuksista.

Muusikkimaailman ikoni Madonna, 63, on tehnyt vuosikymmenten ajan musiikkia, eikä hän suostu luopumaan omasta musiikistaan.

Viime vuosien aikana useat tunnetut artistit ovat myyneet oman musiikkituotantonsa suurista summista. Muun muassa Bruce Springsteen, Sting, Justin Timberlake ja Bob Dylan ovat luopuneet oman musiikkinsa omistuksesta.

Uutisoimme toukokuussa Timberlaken myyneen musiikkinsa tekijänoikeudet Hipgnosis Song Management -yritykselle lähes sadalla miljoonalla eurolla. Sama yritys osti vuotta aikaisemmin myös Red Hot Chili Peppersin tuotannon noin 140 miljoonalla eurolla. Yritys omistaa myös muun muassa Neil Yongin, Richie Samboran sekä Jimmy Iovinen tuotannot.

Madonna ei kuitenkaan aio liittyä tähän joukkoon.

- Ne ovat minun kappaleitani. Omistajuus on kaikki kaikessa, eikö?, Madonna toteaa Variety-julkaisun haastattelussa.

Vaikka pop-maailman ikoni ei haluakaan myydä omaa tuotantoaan, hän kertoo pohtivansa parhaillaan ratkaisuja, kuinka voisi tutustuttaa nuoremman sukupolven omaan musiikkinsa.

- Kaikki Frozeniin liittyvä oli todella hauskaa, mutta heräsin yksi päivä ja minusta tuntui siltä, että olen saanut tarpeekseni menneisyydessä elämisestä, hän toteaa.

- Haluan lähteä jälleen kiertueelle. Olen lavahahmo, Madonna jatkaa todeten samalla olevansa onnellinen päästessään lavalle.

Viime vuonna TikTokissa nousi viraaliksi hitiksi Madonnan vuonna 1998 julkaistusta Frozen-kappaleesta tehty versio, jossa esiintyy myös laulaja Fireboy DML. Artisti hyödynsi sosiaalisen median tuoman julkisuuden julkaisemalla remixin myös virallisesti.

- Havahduin, että 'hetkinen, tämähän on minun kappaleeni', Madonna kertoi People-julkaisulle huhtikuussa.

Artisti halusikin välittömästi tehdä lisää uusia versioita kappaleistaan. Inspiraation myötä hän julkaisi kesäkuussa Finally Enough Love -albumin, joka sisältää uusia versioita artistin hittikappaleista.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Madonna on tehnyt pitkän uran musiikin parissa. Ensimmäisen albuminsa hän julkaisi vuonna 1983. Kaikkiaan artisti on julkaissut uransa aikana 14 studioalbumia. Musiikkiuran lisäksi Madonna on nähty näyttelijänä useissa elokuvissa. Artisti on tienannut arvioiden mukaan lähes miljardiomaisuuden urallaan.

Lue myös: Madonna poseeraa erikoisessa taidevideosarjassa: "Robottituhatjalkainen ryömii ulos vaginastani"

Lue myös: Madonnan ulkonäkökritiikki saa jatkoa - nyt kohteena musiikkivideo

Lue myös: Madonna-elokuvaan pop-tähden rooliin hakevat käyvät läpi haastavan leirin: "Pitää pystyä kaikkeen"

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat