Kuva: AOP

Elton Johnin mukaan nuoret naiset tekevät parasta musiikkia - toivoo enemmän näkyvyyttä artisteille

21.07.2022 08:15 - Jenni Tuusjärvi

Arvostetun artistin mielestä on kummallista, että vanhat tekijät dominoivat listasijoituksia.

Muusikko Elton Johnin, 75, oma soittolista koostuu lähinnä nousevista naisartisteita.

Music Week -julkaisun haastattelussa John kertoo tämänhetkisistä kuuntelutottumuksistaan ja alleviivaa, että hänen mielestään naiset tekevät tällä hetkellä parasta musiikkia. Hän nimeää muun muassa Haimin ja The Linda Lindasin suosikkiartisteikseen.

- On upeaa nähdä Nova Twinsin, Wet Legin, Let's Eat Grandman, The Linda Lindasin, sekä muiden naisten rokkaavan ja tekevän mitä parhainta musiikkia, arvostettu muusikko toteaa haastattelussa.

- Sam Fenderia lukuun ottamatta pojat eivät tee sitä, tytöt tekevät. Se on henkäys raikasta ilmaa, sillä se kumpuaa viattomuudesta ja puhtaasta ilosta. Minulle musiikissa on kyse juuri siitä, hän jatkaa.

John puhuu haastattelussa myös siitä, että vanhat kappaleet hallitsevat edelleen Ison-Britannian virallisia listoja, mukaan lukien hänen omansa. Muusikon mukaan uusien artistien tulisi päästä enemmän valtavirran tietoisuuteen.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

- On ihanaa nähdä Kate Bush ensimmäisellä sijalla, mutta parhaan kahdenkymmenen joukossa ei ole moniakaan hyviä kappaleita. Ja albumi-listat ovat pullollaan sellaisia kuten minä, Abba ja Queen. On kummallista, että uudet artistit, kuten Sam Fender tai Harry Styles tulevat kolmannelle sijalle listalla, mutta sen jälkeen ne katoavat sijalle 80, John pohtii.

- Se on masentavaa. Maailmalla on paljon hyviä albumeita, jotka ansaitsisivat olla listoilla. Kuten Juanita Euka, Sharon Van Etten ja Angel Olsen. Haluaisin tietää, miksi ne eivät ole siellä? Kaltaisteni ihmisten takia, muusikko toteaa.

Johnin viimeisin albumi The Lockdown Session julkaistiin vuonna 2021. Albumilla hän esiintyy useiden naistartisten, kuten Dua Lipan, Nicki Minajin, Rina Sawayaman, Miley Cyruksen, Brandi Carlilen sekä Stevie Nicksin kanssa.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Elton Johnille buuattiin jäähyväiskiertueella - vitsi oli liikaa Sunderlandin yleisölle

Lue myös: Elton John nähtiin pyörätuolissa - nyt legenda kommentoi terveydentilaansa

Lue myös: Elton John kutsuu Ed Sheerania "v*tun suurisuuksi" - kaksikon jouluyllätys meni pilalle

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat