Kuva: AOP / Atte Kajova / Yökylässä pressi

Maria Veitola kannustaa avoimempaan keskusteluun seksuaalisuudesta: "Jokainen ulostulo antaa tilaa"

29.06.2022 12:15 - Minttu Tikkanen

Veitola kertoo, ettei itse ajattele sukupuolta ihastuessaan ihmiseen.

Toimittaja Maria Veitola, 49, kirjoittaa Instagram-tilillään, että tällä viikolla juhlittavan Pride-viikon aikana on hyvä hetki pohtia, mitä itse voi tehdä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä tukeakseen. Veitola kannustaa muun muassa avoimempaan keskustelukulttuuriin, sillä se tuo enemmän tilaa ja vapautta ihmisten moninaisuudelle.

"Jos oma tilanteesi antaa myöten, kerro ääneen siitä, että kuulut sateenkaarivähemmistöön. Jos siis kuulut. Jokainen ulostulo antaa muille enemmän tilaa olla ja elää omannäköistään elämää", Veitola kehottaa.

Jos julkaisu ei näy, pääset katsomaan sen täältä.

Samassa julkaisussa Veitola kertoo itse olevan panseksuaali eli rakastuvansa ihmiseen sukupuolta katsomatta. Koska Veitola on tällä hetkellä parisuhteessa cismiehen kanssa, häntä virheellisesti luullaan usein heteroksi. Veitola kertoo, että hänellä on omakohtaista kokemusta siitä, kuinka monin tavoin elämä on yhteiskunnassamme edelleen helpompaa heteropareille.

"Tunnen kipeästi myös omissa nahoissani, kuinka monella tavalla stressittömämpää elämä on tässä maailmassa heterosuhteessa", hän myöntää.

Veitola summaa tekstinsä siihen, että jokaisen tulisi saada tuntea itsensä hyväksytyksi seksualisuudestaan tai sukupuolestaan riippumatta.

"Tämä yhteiskunnan ja ympäristön luoma vapaus, luottamus ja hyväksyntä tulisi kuulua ihan kaikille", Veitola tiivistää.

Lue myös: Maria Veitolan aivan uudenlaista ohjelmaa odotetaan innolla: "Nerokas konsepti"

Lue myös: Me Naiset: Maria Veitolan työt loppuivat raskauteen - "Rohkeuteni ei riittänyt yrittämään toista lasta"

Kilpailut

Uusimmat