Kuva: Nelonen

Tänään tv:ssä: Bloggaamisella vaurastunut Iina, 29, pudottaa perheensä viikkobudjettia rajusti - "Olemme etuoikeutettuja"

17.03.2022 07:15 - Iiro Myllymäki

Rikkaat ja rahattomat -sarjassa suosittu bloggaaja Iina Hyttinen perheineen kokeilee elää vain 98 euron viikkobudjetilla.

Nelosen Rikkaat ja rahattomat -ohjelman uusimmassa jaksossa kaksi lapsiperhettä vaihtaa viikkobudjetteja ja asuntoja keskenään. Tavallista pienemmän viikkobudjetin pääsevät kokemaan someyrittäjyydellä vaurastunut Iina Hyttinen Otto-puolisonsa ja parin kolmen lapsen kanssa. 29-vuotias Iina kirjoittaa perheblogia ja pyörittää somekanaviaan. Hänellä on Instagramissa yli 27 000 seuraajaa. Pari on onnistunut saavuttamaan mukavan elintason, vaikka he ovat työskennelleet vuorotellen. Otto paiski seitsemänpäiväistä työviikkoa, kun Iina hoiti lapsia ja kirjoitti blogiaan harrastuksena. Nyt Otto puolestaan opiskelee ja Iina hoitaa työnteon.

- Koemme, että olemme etuoikeutettuja, koska voimme elää sellaista elämää kuin itse haluamme, Iina sanoo.

Toinen perhe jaksossa on Ulpu Korpi ja Yakup Albekoglu ja heidän kaksi lastaan. Parin tulot vaihtelevat, mutta he ovat tottuneet kuluttamaan vähän eivätkä koe olevansa köyhiä. Kaksikko on tehnyt etenkin töitä, jotka ovat perustuneet ihmisten kohtaamisiin, joten koronapandemia iski elinkeinoon. Ulpu on tehnyt töitä esimerkiksi teatterin ja tanssin parissa.

- Pandemian aikoina olemme ensimmäistä kertaa joutuneet työkkärin tuille, Yakup sanoo.

Niukka elämäntyyli ei vaivaa paria.

- Tuntuu, että olemme rikkaampia kuin monet, joilla on paljonkin enemmän rahaa kuin meillä, Yakup toteaa.

Albekoglun ja Korven perhe pääsee maistamaan luksuselämää. (kuva: Nelonen)

"Kodikkaasti kaoottinen"

Perheet vaihtavat viikoksi budjetteja keskenään. Siinä missä Hyttisten perheen viikkobudjetti on ollut 1200 euroa, Korven ja Albekoglun perhe on tullut toimeen 98 eurolla.

- Mitä ihmettä tuollaisella määrällä ehtii näin lyhyessä ajassa edes tehdä? Ulpu ihmettelee.

Hyttiset joutuvat nyt syynäämään rahanmenoa kaupassa, kun taas Korpi ja Albekoglu lapsineen pääsevät nauttimaan ravintolassa syömisestä.

Perheet vaihtavat budjettien lisäksi viikon ajaksi myös kotejaan. Yakupin ja Ulpun perhe ihastelee hienossa asunnossa muun muassa omaa saunaa, modernia keittiötä ja astianpesukonetta. Iina ja Otto lapsineen joutuvat elämään ahtaammin kerrostaloasunnossa, jossa huomio kiinnittyy muun muassa kahvinkeittimen ja television puutteeseen. Myös sisustustyyli poikkeaa heidän kotinsa tyylistä.

- Täällä on aika paljon runsaampi sisustus kuin meillä, Iina sanoo.

- Käyttäisin termiä kodikkaasti kaoottinen, Otto toteaa.

Rikkaat ja rahattomat
Nelonen
klo 20.00

Lue myös: Suomalaisbloggaaja paljastaa saamansa karut palautteet sanasta sanaan - taustalla tärkeä kannanotto

Kilpailut

Uusimmat