Kuva: TV5 / Discovery+

Marko Björs etsii miesystävää uudessa ohjelmassa - tekee samalla suomalaista tosi-tv-historiaa

02.03.2022 11:15 - Iiro Myllymäki

Kouluratsastaja tuli kaapista ulos uuden ohjelmajulkistuksen myötä.

Kouluratsastajana, ratsastusvalmentajana, mallina ja korusuunnittelijana tunnettu Marko Björs, 52, etsii rakkautta tulevassa ohjelmassa Marko Björs – Rakkauden seikkailu. TV5:n ja Discovery+:n sarja tekee suomalaista tosi-tv-historiaa, sillä ensimmäistä kertaa deittiohjelmassa kumppania etsivät yksinomaan seksuaalivähemmistön edustajat.

Marko Björs ei ole tätä ennen puhunut suhdespekulaatioistaan ja seksuaalisesta suuntautumisestaan julkisesti. Ohjelman tiedotteessa kerrotaan, että Björs on aiemmin pelännyt rakastumista ja ajatellut, ettei romantiikka kuulu hänelle. Nyt hän on kuitenkin valmis heittäytymään rakkauden seikkailuun ja etsimään itselleen kumppania.

Ohjelmassa Björs kohtaa Etelä-Afrikassa kymmenen sinkkumiestä, joista hän toivoo löytävänsä elämänsä rakkauden. Miehet ovat eri-ikäisiä ja eri taustoista tulevia, ja joukossa on muun muassa insinööri ja tanssija. Ohjelmassa käydään muun muassa hienoilla treffeillä ja koetaan niin ihastumisen kuin pettymyksenkin tunteita. Kunkin jakson päätteeksi Björs lähettää yhden miehistä kotimatkalle.

- Iso hatunnosto Markolle ja miehille, jotka uskalsivat lähteä ohjelmaan mukaan avoimin sydämin. Olemme äärettömän ylpeitä siitä, että tuomme ensimmäisenä suomalaisena tv-talona markkinoille kokonaan seksuaalivähemmistön edustajista koostuvan deittiohjelman. Hyvin tehdyllä viihteellä voidaan paitsi viihdyttää myös vaikuttaa. Uskomme ja toivomme, että ohjelma on tärkeä sisältöteko matkalla kohti suvaitsevaisempaa asenneilmapiiriä ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, sanoo Discovery Finlandin sisältöjohtaja Katja Santala.

Ohjelma alkaa keskiviikkona 23. maaliskuuta TV5:llä ja maksullisessa Discovery+-palvelussa.

Marko Björs on kertonut Me Naisten haastattelussa ohjelmajulkistuksen yhteydessä pohtineensa suostumustaan ohjelmaan puolen vuoden ajan. Häntä pelotti, että hän tekisi itsensä naurunalaiseksi koko kansan edessä. Häntä kuitenkin kiinnosti mahdollisuus löytää itselleen kumppani ja päästä samalla nauttimaan Etelä-Afrikan upeasta luonnosta.

Myös ohjelman mukanaan tuoma julkisuus mietitytti.

- En ole koskaan aiemmin julkisesti myöntänyt, että olen homo. Koko aikuisikäni olen elänyt, kuten olen halunnut, mutta varsinaisesti en ole ikinä tullut kaapista. Tiesin, että mukaan lähteminen tällaiseen ohjelmaan lopettaisi jossittelut kertaheitolla, Björs sanoo Me Naisille.

Björs kertoo, ettei ollut puhunut aiheesta avoimesti perheenjäseniensäkään kanssa ennen kuin vasta kuvauksiin lähtiessään.  

Lue myös: Netflixin uusi tosi-tv-sarja sai tyrmäyksen jo ennen alkamistaan - "Kukaan ei pyytänyt tätä"

Lue myös: Niko Saarisen sukulaiset eivät katso häntä tv:stä - taustalla yksinkertainen syy

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat