Kuva: NBC News / Youtube

Rust-elokuvan kuvauksissa kuolleen naisen aviomies jyrähtää Alec Baldwinille: ”Tunsin suurta vihaa"

24.02.2022 15:15 - Riia Frost

Matt Hutchins rikkoo hiljaisuutensa vaimonsa kuolemasta neljä kuukautta onnettomuuden jälkeen.

Leskeksi jäänyt Matt Hutchins puhui medialle ensimmäistä kertaa vaimonsa Halyna Hutchinsin menehtymisestä Rust-elokuvan kuvauksissa. Onnettomuus tapahtui, kun näyttelijä Alec Baldwin, 63, harjoitteli aseen ”ristivetoa” osoittaen aseensa kameraan, mutta laukaus osuikin ohjaajan olkapäähän ja kuvaaja Halynaa rintaan. Halyna menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa ollessaan vasta 42-vuotias.

NBC News -haastattelussa Matt Hutchins väittää Baldwinin olevan vastuussa vaimonsa kuolemasta.

- Idea siitä, että henkilö, joka piteli asetta ja aiheutti sen laukeamisen ei ole vastuussa teostaan, on minusta todella järjetön, Hutchins toteaa.

Matt Hutchins vaimonsa Halyna Hutchinsin hautajaiskuvan vieressä. (kuva: NBC News / Youtube)

Matt Hutchinsin mukaan näyttelijä uhriutuu

Joulukuussa vuonna 2021 Baldwin rikkoi hiljaisuutensa onnettomuudesta ABC News -julkaisun haastattelussa, jossa hän kielsi painaneensa liipaisinta.

- En koskaan osoittaisi henkilöä aseella ja painaisi liipaisinta, Baldwin kertoi vedoten koskeneensa ainoastaan aseen varmistimeen.

- Koen, että joku on vastuussa tapahtuneesta, enkä osaa sanoa kuka, mutta tiedän, etten se ole minä, Baldwin lisäsi.

Hutchins kertoo katsoneensa kyseisen haastattelun ja paljastaa raivostuneensa näyttelijälle.

- Tunsin vain niin suurta vihaa katsoessani hänen puhuvan julkisesti Halynan kuolemasta ja vielä niin yksityiskohtaisesti tunnustamatta minkäänlaista vastuuta. Vaikka hän juuri kuvaili tappaneensa hänet, Hutchins avaa.

Hutchins muistelee ajan ennen Baldwinin antamaa haastattelua, jolloin näyttelijä syleili häntä tunteiden pyörteissä tämän saapuessaan kuvauksista ensimmäistä kertaa. Baldwin kertoi haastattelussaan tunteneensa surua, muttei syyllisyyttä. Matt väittää näyttelijän vain uhriutuvan ja johdattavan syyttävät sormet muihin osallisiin.

Alec Baldwin halaamassa juuri leskeksi jäänyttä Matt Hutchinsia vuonna 2021. (kuva: NBC News / Youtube)

- Melkein kuulostaa siltä, että hän olisi uhri. Kun kuulin haastattelussa hänen syyttävän Halynaa ja siirtäen vastuun muille ja vielä itkien tapahtuneen vuoksi, pohdin vain, että ”pitääkö meidän oikeasti sääliä sinua herra Baldwin”, Hutchins toteaa.

Hutchins myös kuvaili päivän, jolloin hän joutui kertomaan avioparin neljävuotiaalle pojalle, ettei hänen rakastava äitinsä ole tulossa kotiin. Hutchinsin perhe haastoi oikeuteen Baldwinin ja muitakin onnettomuuden osallisia vedoten heidän ”holtittomaan” käyttäytymiseen, joka johti kuvaajan kuolemaan.

- Aseturvallisuus ei ollut kuvauksien ainoa ongelma. Oli myös useita alan standardeja, joita ei noudatettu ja vastuullisia osapuolia on lukuisia, Hutchins lisäsi haastattelussaan.

Baldwin on kieltänyt väitteet kuvauspaikan epäturvallisuudesta, eikä ole toistaiseksi kommentoinut Matt Hutchinsin syytteisiin.

Alec Baldwin nähtiin itkevän ABC News -haastattelun aikana. Kyseinen haastattelu raivostutti Matt Hutchinsin. (kuva: AOP)

Matt Hutchinsin koko haastattelun voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Lääkäri haastaa Rust-elokuvantekijät oikeuteen - väittää ampumavälikohtauksen traumatisoineen hänet

Lue myös: Ase oli ladattu oikealla panoksella - Alec Baldwin kommentoi ensi kerran traagista ampumaonnettomuutta

Lähteet: NBC News, Youtube

Kilpailut

Uusimmat