Kuva: Walt Disney Studios / Youtube

Disneyn rakastetut maaoravat Tiku ja Taku tekevät paluun - elokuvan ensimmäinen teaseri julkaistiin

17.02.2022 19:15 - Riia Frost

Disneyn mukaan kyseessä ei ole uudelleenversiointi.

Disneyn televisioanimaatiotähdet Tiku ja Taku saavat oman elokuvansa Disney+ -suoratoistopalveluun. Disney kuitenkin painottaa, että kyseessä ei ole uudelleenversiointi vaan pikemminkin kaksikon paluu elokuvan muodossa. 30 vuotta valmisteilla oleva elokuva on sekoitus live-actionia sekä CG-animoitua toimintakomediaa.

Tutut maaoravat saivat alkunsa Aku Ankan ja Mikki Hiiren kiusaajina ja vuonna 1989 ne seikkailivat omassa televisiosarjassa Tikun ja Takun pelastuspartio, joka nousi suureen suosioon. Kyseisessä sarjassa Tikua ja Takua ääninäyttelivät Tress MacNeille sekä Corey Burton.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa Twitterissä julkaistun julisteen täältä.

Tiku (vas.) ihmettelee Jaska Juustolan (kesk.) kanssa Takun (oik.) CGI-leikkausta. (kuva: Walt Disney Studios / Youtube)

Toimintaa maaoravien tyylillä

Chip ’n Dale: Rescue Rangers -elokuvassa Tiku ja Taku elävät sarjakuvahahmojen ja ihmisten keskuudessa nykypäivän Los Angelesissa. On kulunut vuosikymmeniä siitä, kun heidän menestynyt tv-sarjansa lopetettiin ja Tiku työskentelee nykyään vakuutusmyyjänä, kun taas Taku on nostalgiakongressin piirissä haluten epätoivoisesti elää tähtiaikaansa uudestaan. Yhtäkkiä Tikun ja Takun ystävä katoaa mysteerisesti ja kaksikon on jälleen kasattava pelastuspartio koolle löytääkseen ystävänsä.

Elokuvassa Tikua ääninäyttelee Saturday Night Live -reality-ohjelmasta tuttu John Mulaney ja Takua Palm Springs -elokuvan tähti Andy Samberg. Myös pelastuspartion tutut hahmot, kuten Jaska Juustola ja Pörri, tekevät paluun uudessa elokuvassa. Jaska Juustolaa ääninäyttelee Eric Bana ja Pörriä Dennis Haysbert. Muita elokuvan ääninäyttelijöitä ovat muun muassa Will Arnett, Keegan-Michael Key, Seth Rogen, JK Simmons sekä Kiki Layne.

Chip ’n Dale: Rescue Rangers saa ensi-iltansa Disney+ -suoratoistopalvelussa 20. toukokuuta 2022.

Voit katsoa elokuvan ensimmäisen teaserin alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Walt Disney osti ensimmäisen suomalaisen dokumenttisarjansa koskaan: "Loistavaa tarinankerrontaa"

Lue myös: Disneyn animaatioelokuvan hittikappale teki historiaa - päihitti Frozenin Let It Go -biisin

Lähteet: Disney+, YouTube, IMDB

Kilpailut

Uusimmat