Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Robin Williamsin viimeiseksi jäänyt leffarooli - kuvauksissa oli suuria hankaluuksia

19.12.2021 07:15 - Iiro Myllymäki

Night at the Museum: Haudan salaisuus -elokuva jäi Williamsin viimeiseksi. Miehen terveydentila hankaloitti roolisuorituksen tekemistä.

Robin Williamsin viimeiseksi elokuvarooliksi jäi rooli Night at the Museum: Haudan salaisuus -elokuvassa. Elokuva tuli ensi-iltaan loppuvuodesta 2014 muutama kuukausi sen jälkeen, kun Williams oli tehnyt itsemurhan. Williams kuoli 63-vuotiaana.

Williams sairasti Lewyn kappale -tautia, joka on toiseksi yleisin rappeuttava aivosairaus Alzheimerin taudin jälkeen. Night at the Museum: Haudan salaisuus -elokuvan ohjaaja Shawn Levy on kertonut, että näyttelijän terveydentila vaikeutti tämän työskentelyä kuvauksissa.

- Noin kuukauden kuvausten jälkeen oli selvää minulle ja kaikille muillekin kuvauksissa, että Robinilla oli jotain meneillään. Näimme, että hänellä oli enemmän vaikeuksia kuin ennen muistaa vuorosanoja ja yhdistää oikeita sanoja näyttelijäntyöhönsä, Levy sanoi Robin’s Wish -dokumentissa.

Ohjaaja muistelee, että Williamsilla oli tapana soittaa hänelle keskellä yötä ja kysyä, onko mikään hänestä kuvattu materiaali kelvollista elokuvaan.

- Vakuutin hänelle, että olet edelleen sinä. Tiedän sen, ja koko maailma tietää sen, Levy kertoi.

Levy on sanonut, ettei menettänyt uskoaan koomikkolegendaan mutta harmitteli, mihin kuntoon Williams oli mennyt.

- Näin miehen, joka ei ollut oma itsensä, Levy sanoi.

Night at the Museum: Haudan salaisuus
Klo 21.00

Sub

Lue myös: Mrs. Doubtfire -elokuvan ikärajasta levisi hauskoja huhuja - nyt ohjaaja ottaa kantaa

Lue myös: Will Smith kunnioitti menehtynyttä näyttelijää upealla kuvalla: "Jätit suuret kengät täytettäviksi"

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat