Kuva: Shutterstock / Radio Nova

Lauri Salovaara kohtasi pysäyttävän tilanteen Oulun yössä - "Saatoin pelastaa sen ihmisen hengen"

14.10.2021 15:15 - Iiro Myllymäki

Lauri Salovaara näki, miten tuntematon ihminen yritti kammeta itsensä alas sillalta. Hän päätti heti mennä väliin, mutta tajusi tilanteen vakavuuden vasta seuraavana päivänä.

Radiojuontaja ja yrittäjä Lauri Salovaara, 43, kertoo Facebookissa pysäyttävästä tilanteesta, jonka hän kohtasi keskiviikkona 13. lokakuuta.

”Tänään sen vasta tajusi. Minähän saatoin pelastaa sen ihmisen hengen”, Salovaara aloittaa päivityksensä.

Salovaara kertoo, että juonnettuaan Radio Novan Yöradio-lähetyksen hän lähti autolla ajamaan kotiaan kohti Oulussa. Hän huomasi Tuiran silloilla tuntemattoman ihmisen rimpuilevan sillankaiteessa ja tajusi, että tämä yrittää saada itsensä sillalta alas. Hän teki saman tien päätöksen nousta autostaan ja mennä estämään ihmistä vahingoittamasta itseään.

- En ajatellut sekuntiakaan muuta kuin että tuossa on toinen ihminen, jolla on selvästi hätä ja minä satun olemaan paikalla ja voin mahdollisesti auttaa, Salovaara kertoo Voice.fi:lle.

Mies kertoo, että tässä tilanteessa hänen mielessään oli vain saada ihminen sillankaiteelta takaisin jalkakäytävälle. Sen enempää hän ei ehtinyt tilannetta alkaa kauhistelemaan tai miettimään. Hän jutteli ihmisen kanssa hetken aikaa ja sai tämän luopumaan aikeestaan.

- En edes tarkkaan muista, mitä sanoin. Jäin hieman kauemmaksi hänestä, jotta hänellä olisi tilaa tulla takaisin. Puhelin jotain, että tämäkin menee vielä ohi ja että huomenna kaikki näyttää toisenlaiselta, Salovaara sanoo.

Kyseinen ihminen oli sekavassa tilassa.

”Tämä ihminen oli todella poissaoleva ja sekaisin. Hän huusi minullekin vaikka mitä, mutta kehonkieli kertoi enemmänkin täydellisestä luovuttamisesta”, Salovaara kertoo Facebookissa.

Poliisit paikalle

Selviytyjät Suomi -sarjan käynnissä olevalta kaudeltakin tuttu mies päätti soittaa poliisit paikalle, ja poliisien saapumisessa kesti vain muutama minuutti. Tämän jälkeen Salovaara luovutti tilanteen hoitamisen poliisin haltuun ja poistui itse paikalta.

Vasta nukutun yön jälkeen koko tilanteen vakavuus valkeni paremmin Salovaaralle.

- Tänään vasta tajusin koko tilanteen. Yöllä tulin kotiin ja luin kirjaa ennen nukkumaanmenoa, kuten aina. Nyt vain en osannut keskittyä kirjaan yhtään enkä tajunnut miksi. Asiasta kertomista julkisestikin mietin, että uskallanko, mutta jos tämä auttaa yhtäkään toista ihmistä, niin sitten se kannatti, Salovaara sanoo.

Hän nostaa Facebook-päivityksessään esiin, että ihmisten tulisi huomioida paremmin toinen toistaan.

”Minunkin edellä ajoi ainakin kaksi autoa, mutta molemmat painelivat tilanteen ohi. Juuri aiemmin lähetyksessä olin pitänyt palopuheen siitä, kuinka maailma olisi parempi paikka jos ihmiset huomioisivat edes hitusen enemmän toisiaan”, Salovaara kirjoittaa päivityksessä.

Koko päivityksen voit lukea alta. Jos se ei näy alla, näet sen myös tämän linkin kautta.

Lue myös: Pertti ja Lauri Salovaara palaavat radioon! Luvassa harvinaislaatuinen ohjelmakonsepti

Lue myös: Sipe kosi Teemua suorassa radiolähetyksessä - yllätetyltä mieheltä hellyttävä vastaus, kuuntele

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat