Kuva: AOP

Selviytyjät-juontaja Jeff Probst lakkaa käyttämästä tunnusomaista lausahdustaan - ei halua sukupuolittaa

23.09.2021 23:15 - Iiro Myllymäki

Lause kuultiin nyt Selviytyjien 41. kaudella viimeistä kertaa.

Yhdysvaltojen Selviytyjiä alusta asti juontanut Jeff Probst, 59, luopuu yhden tunnusomaisen lausahduksensa käytöstä sarjassa. Miehellä on ollut tapana toivottaa kilpailijat tervetulleiksi haastetehtäviin huikkaamalla ”come on in, guys”. Nyt 40 kauden jälkeen tuo lausahdus on jäämässä historiaan. Syynä tähän on guy-sanan viittaaminen ensisijaisesti miessukupuoleen. Vaikka sanaa tavataan käyttää esimerkiksi tervehdyksen kaltaisissa tilanteissa viittaamaan kaikkiin sukupuoliin, sen alkuperäinen merkitys on nimenomaan miehiin viittaaminen.

Selviytyjistä alkoi Yhdysvalloissa uusi, 41. kausi tällä viikolla. Ensimmäisessä jaksossa juontaja Probst kysyi kilpailijoilta heidän mielipidettään guys-sanan käyttämisestä.

- Rakastan sen sanomista, ja se on osa ohjelmaa. Haluan kuitenkin olla osa tätä aikaa, Probst sanoi jaksossa Insider-julkaisun mukaan.

Tässä kohtaa useampi kilpailija sanoi, että lausahduksen käyttö ei ole heille ongelma. Kukaan ei tuossa kohtaa ilmaissut eriävää mielipidettään. Kolmantena päivänä yksi kilpailija, Ricard Foyé, kuitenkin ilmaisi eriävän näkemyksensä. Foyé sanoi toivovansa, että guy-sanan käyttö lopetettaisiin, jotta kielenkäytöstä tulisi inklusiivisempaa.

- Selviytyjät on muuttunut muutenkin viimeisimmän 21 vuoden aikana, ja nämä muutokset ovat tehneet mahdolliseksi, että ruskeat, mustat, aasialaiset ja monet queer-ihmiset voivat olla täällä yhtä aikaa, Foyé sanoi.

Probst sanoi olevansa miehen kanssa samaa mieltä ja kiitti tätä tämän rohkeudesta sanoa mielipiteensä ääneen.

- Haluan muuttaa sen. Olen iloinen, että tuo oli nyt viimeinen kerta, kun sanon tuon lauseen, Probst sanoi.

Lue myös: Tiesitkö? 15 tärkeää sääntöä, joita Selviytyjät-kisaajat joutuvat noudattamaan kuvauksissa

Lue myös: Kerttu Rissanen julkaisi kuvan kehostaan Selviytyjät-kuvausten jälkeen - "Ei tavoitevartaloni"

Lähteet: Insider, The Atlantic

Kilpailut

Uusimmat