Kuva: AOP

Antti Luusuaniemi jätti tasaisen kuukausipalkan ja hyppäsi tuntemattomaan - "Meni 3 vuotta, että uskalsin"

21.08.2021 15:15 - Minttu Tikkanen

Näyttelijä Antti Luusuaniemi tunnetaan mahdollisesti parhaiten rooleistaan Sykkeessä ja Luottomiehessä.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi, 41, vieraili Sadun sunnuntaivieras -ohjelmassa kertomassa muun muassa päätöksestään jättää vakituisen kuukausipalkan Kansallisteatterissa ja uskaltaa tavoitella jotakin muuta. Luusuaniemi kertoo, että teatterikiinnityksestä irtautuminen vapautti paljon taiteellista energiaa muihin projekteihin.

Nyt Luusuaniemellä on monta rautaa tulessa, näyttelijän töidensä ohella hän muun muassa luotsaa itse perustamaansa Red Carpet -elokuvafestivaalia sekä toimii Nelosella kotimaisen elokuvan päällikkönä. Riskinotto näyttäisi siis sujuneen hyvin. Luusuaniemi iloitsee myös muun muassa roolestaan Luottomiehessä sekä Sykkeessä, joita on molempia saanut tehdä jo useiden vuosien ajan. 

Kansallisteatterissa Luusuaniemi aloitti vuonna 2002 ja näytteli siellä ensimmäisen roolinsa jo ennen Teatterikorkeakoulusta valmistumista. Hän irtisanoutui lopullisesti vasta 2019, mutta ehti sitä ennen olla virkavapaalla jo hyvän aikaa ja suuntautui jo kohti uusia tuulia, sillä kameratyöt vetivät vahvasti puoleensa. Silloin lähipiiri kantoi huolta vakituisen kuukausipalkan hylkäämisestä ja toimeentulosta.

- Siinä meni kolme vuotta, että uskalsin tehdä päätöksen, koska se on aina vähän hyppy tuntemattomaan. Mutta kyllä luulen, että kannattaa aina kuunnella sitä omaa ääntä, Luusuaniemi muistelee.

Luusuaniemi kertoo fokuksensa olleen kuitenkin aina isyydessä. Hän toivoo osanneensa olla ja tulevansa myös jatkossa olemaan lapsilleen läsnäoleva isä, joka kotona ollessaan keskustelee ja pitäytyy erossa laitteiden räpläämisestä. Perhe oli yksi syy siihenkin, että Luusuaniemi päätti aikanaan laittaa teatterin tekemisen jäihin.

- On tosi vaikeaa sovittaa perhe-elämää siihen. Teatteri on nuoren ihmisen ja vähän vanhemman ihmisen hommaa, jolla ei enää ole sen ikäisiä lapsia, Luusuaniemi pohtii.

Teatterin ovea ei kuitenkaan lopullisesti ole suljettu ja Luusuaniemi muistelee Kansallisteatterin vuosiaan hyvinä aikoina. Näyttelijä toivookin kyllä voivansa palata teatterin tekijäksi vielä mahdollisesti myöhemmässä elämässän.

- Jossain kohti taas kun on sen aika, nyt se ei ihan vielä ole, Luusuaniemi miettii.

Näyttelijän ammatista hän kertoo haaveilleensa lähes aina, mutta silti jälkeenpäin jopa ihmettelee, että kaikki todella on tapahtunut. Luusuaniemi on kotoisin Hyvinkäältä eikä omien sanojensa mukaan tuntenut ketään eikä tullut niin sanotusta näyttelijäsuvusta.

- Siihen nähden mistä olen lähtenyt, niin tuntuu aika ihmeelliseltäkin, miten hienosti ura on mennyt ja miten monipuolisia töitä on päässyt tekemään, Luusuaniemi kuvailee. 

Tänä syksynä näyttelijä nähdään kahdessakin uutuuselokuvassa, sekä Perunassa että Luokkakokous 3:ssa. Myöhemmin syksyllä hän taas palaa Luottomiehen saappaisiin.

Koko haastattelun pääset kuuntelemaan täältä

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Vauvaonnea! Antti Luusuaniemi ilmoittaa iloisesta uutisesta

Lue myös: Petteri Summanen iloitsee tv -ja elokuva-alan murroksesta - "Kyvykkyys ratkaisee, ei enää sukupuoli"

Kilpailut

Uusimmat